Kétszer félmilliót futottak össze jótékony célra a „runaddictek”

Két alkalommal összesen egymillió forintot gyűjtöttek virtuálisan a runaddict alkalmazás felhasználói a 2019-es NN Ultrabalatonon és az NN Páros Félmaratonon. Az NN Biztosító ezért pontosan ekkora összeggel támogatta a SUHANJ! Alapítványt, hogy az speciális lábgéppel szerelhesse fel akadálymentesített, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitnesst, ahol együtt sportolnak épek és fogyatékkal élők.

Ahány ember, annyiféle motiváció. Van, akit saját határainak feszegetése hajt előre, amikor futócipőbe bújik, van, aki szereti fittnek érezni magát, akad, aki újabb és újabb kihívásokat keres, és van, akit az utolsó méterek eufóriája fűt. Az önzetlenség és a jótékonyság azonban mindannyiunkra serkentőleg hat.

Erre a gondolatra építve indította el a „Fuss jó célért” felhívást runaddict nevű futóalkalmazásában az NN Biztosító, ezzel is újabb motivációt nyújtva az app felhasználóinak a maratoni és félmaratoni távok teljesítéséhez. Az NN Biztosító saját fejlesztésű futóapplikációjában, a runaddict-ben a felhasználók a megtett kilométerekért pontokat gyűjthetnek, amelyeket egész évben különféle kedvezményekre válthatnak be. Az app célja ezzel az aktív, egészséges életmód ösztönzése és az életminőség támogatása.

Ezúttal azonban a kedvezmények mellett jótékonysági forintokra is beválthatták pontjaikat a felhasználók a SUHANJ! Alapítvány javára. Úgy tűnik, a célkitűzés nagy sikert aratott a lelkes futók körében, hiszen az idei NN Ultrabalaton és a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon megrendezett NN Páros Félmaraton felkészülési időszakában és a verseny alatt egyaránt fél-félmillió forintot sikerült összefutnia a „runaddicteknek.” Az első alkalommal ez még két hetébe telt az átmenetileg adománygyűjtő futóközösséggé avanzsált felhasználóknak, ősszel viszont mindössze két nap alatt jött össze a félmilliós támogatáshoz szükséges 500 darab kedvezménykupon a runaddictben.

A virtuálisan összegyűjtött egymillió forintot az NN Biztosító utalta át az alapítványnak, amely az összegből speciális lábgéppel bővítette akadálymentesített edzőtermét, hogy a SUHANJ! Fitness még több fogyatékkal élő emberrel oszthassa meg a mozgás örömét. A választás természetesen nem véletlen: a lábgépnek kulcsszerepe van a célirányos erősítésben, többek között a futásra való felkészülésben is, amely sportág kiemelt szerepet játszik az NN Biztosító életében.

„Örömmel támogattuk a SUHANJ! Alapítvány újabb célkitűzését, amellyel még többekhez vihetik el a mozgás örömét és az egészséges életmód üzenetét. Külön boldog vagyok, hogy a felhasználóink ilyen lelkesen vettek részt az adománygyűjtő akciónkban, többek között ezért a közösségi szellemért szeretjük ennyire a futást” – mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója.

„A SUHANJ! Alapítvány alapelve, hogy a mozgás öröme mindenkié. Ennek szellemében integratív futó- és úszóedzéseket tartunk, önkénteseink kísérik és segítik a fogyatékkal élő sportolókat a versenyeken, így egy valódi integratív sportklubként működünk. A közösségi összegfogással létrehozott SUHANJ! Fitness az ország első akadálymentes edzőterme, amely látás- és mozgássérült, értelmi fogyatékkal élők, valamint épek számára is nyitott – ennek a teremnek a bővítésében léptünk tovább a most vásárolt lábgéppel is” – közölte Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója.

Jól mutatja az NN Csoport futás iránti elkötelezettségét, hogy ősszel újabb, nemzetközi szinten is történelmi jelentőségű futóaktivitásban vett részt a társaság. Az olimpiai és világbajnok Eliud Kipchoge, kenyai hosszútávfutó az NN Running Team tagja sporttörténelmet írt: a két órás álomhatárt áttörve, 1 óra 59 perc 40 másodperc alatt futotta le a maratoni távot október 12-én. A runaddict-tel egyidős NN Running Team-et 15 nemzet 60 profi futója alkotja, akik csak a megalakulás első évében 52 győzelmet arattak nemzetközi sporteseményeken.

The post Kétszer félmilliót futottak össze jótékony célra a „runaddictek” appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .