Kikaptak a vb-címvédő argentinok és a brazilok a vb-selejtezőn

MH/MTI
2023. november 17. péntek. 6:35

A végig remekül játszó uruguayiak Buenos Airesben Ronald Araujo és Darwin Nunez góljaival nyertek az éllovas otthonában, és feljöttek a második helyre. Az argentinoknak végetért a négy győzelemből álló sorozatuk.

Az ötszörös világbajnok brazilok ugyanakkor megszakítás nélkül másodszor kaptak ki, három összecsapás óta nyeretlenek, és visszacsúsztak az ötödik helyre, pedig kiválóan kezdtek Barranquillában. Gabriel Martinelli már a 4. percben vezetést szerzett, ám a 75. és 79. percben Luis Díaz – Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa – duplázott. A csatár azt követően lépett ismét pályára a kolumbiai válogatottban, hogy a hét elején találkozhatott szüleivel, akiket októberben végén raboltak el. A futballista édesanyját órákon belül kiszabadították, édesapját viszont csak múlt csütörtökön engedte szabadon a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) marxista gerillaszervezet.

Sikerükkel a kolumbiaiak feljöttek a harmadik helyre, és a brazilokat még a venezuelaiak is megelőzték, mivel gól nélküli döntetlent játszottak Ecuadorral.

Az eddig pont nélküli Bolívia 2-0-ra verte Perut, és így utóbbi került a sereghajtó, tizedik helyre.

Írta a Magyar Hírlap