Klublegenda vette át az AS Roma kispadját Mourinho után – HIVATALOS

José Mourinho menesztése után néhány órával az AS Roma tájékoztatást adott az új vezetőedzőjéről…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Miután az AS Roma a keddi napon azonnali hatállyal menesztette José Mourinhót a vezetőedző posztjáról, a klub azt is megerősítette, hogy az idény hátralévő részében a csapat egykori legendás játékosa, Daniele De Rossi veszi át az együttes irányítását.

A 2006-os világbajnok védekező középpályás gyakorlatilag az egész aktív pályafutását a római klub alkalmazásában töltötte. De Rossi 2001 és 2019 között 616 mérkőzésen 63 gólt szerzett a fővárosi csapat színeiben, miközben két Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert velük.

De Rossinak edzőként eddig egyetlen megbízatása volt, 2022 októbere és 2023 februárja között vezette a SPAL-t a másodosztályban, amely azonban irányítása alatt 17-ből csak három meccset nyert meg, majd menesztése után kiesett a Serie B-ből.

“Szeretnék köszönetet mondani a Friedkin családnak, hogy rám bízták az AS Roma vezetését. A magam részéről nem ismerek más utat, mint az alkalmazkodás, a napi áldozathozás. Mindent meg fogok tenni, hogy szembenézzek az előttem tornyosuló kihívásokkal, amelyek várnak rám. Leírhatatlan érzés számomra, hogy a szeretett klubom edzője lehetek. Mindenki tudja, hogy mit jelent számomra a Roma. Nincs időnk, nincs más választásunk: küzdenünk és keményen kell dolgoznunk” – jelentette ki De Rossi.

Az AS Roma utolsó három fordulóban szerzett egy ponttal a kilencedik helyre csúszott vissza az olasz bajnokság (Serie A) szoros tabelláján.

fociclub

A Klublegenda vette át az AS Roma kispadját Mourinho után – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.