Közvetlen vetélytárshoz írt alá a Ferencváros távozója – HIVATALOS

A Ferencváros a csütörtök napon felbontotta játékosa szerződését, aki máris megtalálta új csapatát az egyik legnagyobb vetélytársnál…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Fehérvár hivatalos honlapja hétfőn erősítette meg, hogy a Ferencvárostól távozó Sigér Dávid szabadúszóként a csapathoz szerződött.

A 33 esztendős csupaszív középpályás 2018-ban a Balmazújvárostól igazolt a zöld-fehérekhez, azelőtt a “téglási Modric” becenévre hallgató futballista kizárólag az ország észak-keleti részében futballozott, megfordult a Debrecen és a Mezőkövesd csapatában is. Sigér az elmúlt öt és fél évben 145 mérkőzésen 15 gólt és 10 gólpasszt regisztrált a Fradi játékosaként, menet közben a 2021-2022-es idényt egy súlyos térdsérülés miatt szinte teljes egészében kihagyni kényszerült.

Sigér 2019 és 2021 között a súlyos sérülését megelőzően 14 mérkőzésen lépett pályára a Marco Rossi vezette magyar válogatottban.

“A megbeszélések során nagyon jó érzés volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában. Emlékszem, játszottam még a régi stadionban is, Mezőkövesd játékosként, úgy jöttünk Fehérvárra, hogy bekkeljük ki a 0-0-át – majdnem sikerült (nevet – szerk.). Azóta rengeteg minden történt. Nagyon örülök, hogy megérkeztem az NB I-be, átigazolhattam a Balmazújvárosból a Ferencvárosba, jöttek a nemzetközi mérkőzések, a válogatott meghívók – nagyon szép pillanatokra tudok visszaemlékezni. Viszont nem szeretnék itt megállni! Rengeteg energiát érzek magamban, képes vagyok megvalósítani további nagy célokat egy olyan csapatban, ahol ugyanarra vágynak, mint én” – nyilatkozta a szerződés aláírása után.

fociclub

A Közvetlen vetélytárshoz írt alá a Ferencváros távozója – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.