Kvóta a Világjátékokra

Pigniczki Fanninak köszönhetően Magyarország kvótát szerzett a ritmikus gimnasztikázók bakui világbajnokságán a 2021-es Világjátékokra, a magyar együttes kéziszercsapat pedig a 21. helyen végzett összetettben a bakui vb-n.

Pigniczkinrk az egyéni döntőben nyújtott remek teljesítménye jelentett kvalifikációt Magyarország számára a 2021-ben megrendezésre kerülő Világjátékokra. Ezt a Nemzetközi Torna Szövetség  (FIG) szombaton  hirdette ki hivatalosan, és értesítette a Magyar Torna Szövetséget. A nemzetközi szervezet tájékoztatása szerint az összetett verseny első 20 helyezettje kvalifikál a Világjátékokra, de az USA-ból ketten is bekerültek a legjobbak közé, így a rendező országnak automatikusan fenntartott helyet a következő versenyző nemzete kapja, esetünkben Pigniczki Fanninak köszönhetően Magyarország. A Világjátékokat 2021-ben az Alabama állambeli Birminghamben rendezik meg.


A bakui világbajnokságon szombaton megkezdődtek a csapatversenyek, ahol az együttes kéziszer csapatok 5 labda és 3 karika+2 pár buzogánygyakorlataikat mutatták be a zsűrinek. A magyarok Borsányi Patrícia, Földi Cintia, Kovács Jázmin, Németh Virág, Urbán-Szabó Mónika és Wehovszky Vivien összeállításban utaztak az azeri fővárosba. A magyar együttes 3 karika+2 pár buzogányra 20.900(23.hely) -, míg az 5 labdára 23.850(17.hely) pontot kapott. A mieink így összesítésben 44.750 ponttal zártak, ami az összetett viadal 21. helyére volt elegendő.

Pigniczki Fanni: Nagyon boldog vagyok a kvóta miatt, mert úgy utaztam ki a világbajnokságra, hogy minden percét élvezni szeretném. Ez szerencsére megvalósult a döntőben, különösen jó volt ott szerepelni. Szinte mindegyik gyakorlatom után jó érzéssel jöttem le a szőnyegről, úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem.

Részletes program, olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokság, Baku:
Szeptember 22., vasárnap: együttes kéziszer csapat döntők (5 labda; 3 karika+2 pár buzogány)

The post Kvóta a Világjátékokra appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .