MAGYAR BRONZ A KEMPO VILÁGBAJNOKSÁGON ÉS VILÁGKUPÁN

Harmadik helyen végzett Magyarország a 16. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupán a spanyolországi Guadalajarában. A hétszáz fős mezőnyben negyven ország legjobb harcosai léptek tatamira három napon át.

A tavaly története első összetett csapatvilágbajnoki címét nyerő magyar válogatott tagjai ezúttal huszonkét arany-, huszonhét ezüst- és harminchárom bronz színű medáliát harcoltak ki a kata, fegyveres kata, önvédelem, submission, semi kempo, knock down, kempo kumite és full kempo versenyszámokban.

Aranyérmesek: Kriston Csaba, Kriston Ádám, Ódor Lili, Kiss Krisztián László, Fazekas Marcell, Komár Dávid Dániel, Éliás Máté, Lacza Ábel Ádám, Frankó Olivér, Antal Sándor, Horváth Sebestyén, Frankó Aliz, Osvald Hanna, Nagy Laura, Csikós Beatrix.

Az aranyérmes sportolók közül hatan címet védtek az idei seregszemlén. A 16-18 évesek -60 kg-os mezőnyében indult Ódor Lili bizonyult a legeredményesebb magyarnak: négy elsősége mellé egy harmadik helyezést is összehozott. A 10-12 évesek -50kg-os kategóriájában érdekelt Osvald Hanna ugyancsak kiemelkedően teljesített az elért három első és egy harmadik helyével. A felnőttek között a -65 kg-os Komár Dániel két versenyszámban, submissionben és full kempóban is minden ellenfelét legyőzve jutott ismét csúcsra. Lacza Ábel két-két első és második, valamint egy harmadik helyezéssel zárta a tornát, Frankó Aliz pedig szintén két arany mellé egy-egy ezüstöt és bronzot szerzett.

A nemzetek közötti rangsorban Magyarország harmadik helyen zárt a 16 év alattiak világkupáján és a felnőttek világbajnokságán is.

16 év alattiak világkupája (összetett):
1. Spanyolország
2. Románia
3. Magyarország

Felnőtt világbajnokság (összetett):
1. Románia
2. Spanyolország
3. Magyarország

The post MAGYAR BRONZ A KEMPO VILÁGBAJNOKSÁGON ÉS VILÁGKUPÁN appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .