Marcelo öt Bajnokok Ligája győzelem után dél-amerikai kupagyőzelmet is ünnepelhetett

A Libertadores Kupa – amely az európai Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelője – döntőjét a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban rendezték, így a Fluminense hazai pályán játszhatott, míg riválisát tíz ezer argentin szurkoló biztatta a drámai csatát hozó fináléban.

A hazai együttes Germán Cano góljával szerzett vezetést a 36. percben, ezt azonban a 72. percben kiegyenlítették az Edinson Cavanival felálló argentinok Luis Advíncula révén. A ráadás egy bombagólt hozott, a 99. percben John Kennedy volt eredményes, aki örömében kirohant a szurkolókhoz ünnepelni, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállították.

De nem játszhatott sokáig emberelőnyben az egyenlítésért küzdő Boca Juniors, mert Fabra arcon ütötte Nino-t, amiért piros lapot kapott. Így mindkét csapat tíz játékossal fejezte be az utolsó pillanatig izgalmas mérkőzést, amely végén a Fluminense ünnepelhetett. Fernando Diniz vezetőedző együttese a klub több mint 120 éves története során először hódította el a Libertadores Kupát. A szakember párhuzamosan a brazil válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is.

Magasba emelhette a kupát a korábban 15 évig a Real Madridban játszó, s a királyi gárdával öt Bajnokok Ligája-trófeát elhódító Marcelo is. Az egykori brazil válogatott 35 éves balhátvéd, februárban tért vissza nevelőklubjához. Így Marcelo is tagja lett annak a 15 fős csoportnak – amelynek tagja Ronaldinho, Neymar és Julian Alvarez – amely mindkét kontinensbajnokságot megnyerte.

„A Real Madrid meg fogja érteni, hogy klubszinten a sok közül ez a legfontosabb címem, mert ez a klub nevelt fel. Nagyon fontos címet nyertünk a kedvenc klubommal, amely minden eszközt biztosított a karrieremhez. Azokkal ünnepelhetek, akik láttak felnőni. Ez felbecsülhetetlen öröm számomra!” – nyilatkozta boldogan Marcelo.

Írta a Magyar Hírlap