Marco Rossi váratlanul magyarul kezdett el beszélni a sajtótájékoztatón

November 16-a már aranybetűkkel volt bevésve nagyon sok magyarnak október óta, hiszen tudni lehetett, hogy ezen a napon, ha Bulgáriában pontot szerez a magyar válogatott, akkor biztos, hogy ott leszünk a 2024-es németországi Európa-bajnokságon nyáron. Ha egy pontot szerzünk, akkor az első hely ugyan még nem biztos, de a továbbjutás garantált, egy győzelemmel pedig azonnali csoportelsőséggel utazhattunk volna a kontinensviadalra. A mérkőzés ehhez mérten komoly téttel bírt, és pluszban rájött még egy réteg is, hiszen Bulgária nagyon rosszul szerepel a selejtezőcsoportban, és a szurkolók türelme pedig elfogyott, így komoly változások jöhetnek majd a bolgár fociban.

Végül rengeteg előjáték történt a meccs előtt, több helyszín is szóba jött, hogy hol rendezhetik a mérkőzést Szófián, a bolgárok fővárosán kívül. Végül a mérkőzés előtt csak az utolsó napon dőlt el, hogy mégis Szófiában rendezik majd a meccset, de szurkolók nélkül.

A rendkívüli tét miatt igen paprikás jelenetek is lejátszódtak a pályán, piros lap, majd piros lap visszavonás, végül egy drámai végkifejlet, amikor az utolsó utáni pillanatban tört meg a jég, és Magyarország egyenlített. Végül egy öngóllal, de Szoboszlai, a Liverpool FC csillaga emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, és ebből született az a találat, amely milliókat tett boldoggá Magyarországon, és Marco Rossi szívéről is nagy kő esett le.

A szövetségi kapitány így a mérkőzés után egy meglehetősen vidám hangulatú sajtótájékoztatón vett részt, és rengeteg újságírói kérdésre válaszolt, így többek között azt is megtudhattuk, hogy érezte magát a mérkőzés alatt, hogy ennyire ki lett centizve a vége. A sajtótájékoztatónak voltak meglehetősen váratlanul jól elsülő vidám pillanatai is, ilyen volt az, amikor az utolsó kérdés kapcsán közbevágott, ráadásul magyarul, hogy hárman jelentkeznek még.

A jelenet 10:10-től:

Object box

Írta a Magyar Hírlap