Máté Csaba készen áll az új kihívásokra

MH/MTI
2023. november 6. hétfő. 15:58

Az 54 éves tréner az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában idézte fel a szeptember 4-én történt távozását és beszélt többek között a közelmúlt történéseiről.

„Az első pillanatban, mivel váratlanul ért a dolog, nagy csapásnak éltem meg, egy gyomrosnak éreztem. De mindig, amikor az ember padlóra kerül, onnan kell felállni. Igyekeztem magam túltenni a dolgon, amiben sokat segítettek a hozzám közel állók” – emlékezett vissza menesztésére a szakember, aki tíz mérkőzésen irányította a bajnoki címvédő együttest, és a Konferencia-liga csoportkörébe vezette a csapatot.

Hozzátette, a talpra állásban az is segített neki, hogy erőt tudott meríteni a tíz meccsből, mert ezt a periódust egyértelműen élete pozitív szakaszaként értékeli.

Máté Csaba rövid vezetőedzősködését megelőzően 11 éven át dolgozott az FTC-nél több tréner mellett, akiktől elmondása szerint rengeteget tanult és valamennyiükkel a mai napig jó viszonyban van.

„Az volt a kérdés, hogy ezeket a tapasztalatokat az ember tudja-e hasznosítani, amikor rá hárul a felelősség. A felelősséget pedig külön ki kell emelni, mert ebben a periódusban, nyugodtan mondhatom, élet-halál kérdés volt, hogy bejussunk a Konferencia-ligába, mind anyagi, mind presztízsszempontból” – mondta Máté, kiemelve, hogy épp ezért a selejtezőmérkőzéseken hatalmas nyomás nehezedett a csapatra.

Távozása óta a tréner nem látogatott ki a Groupama Arénába, mint mondta, „annak még talán nem jött el az ideje”, de követi a csapat mérkőzéseit, a többi magyar együttes meccsein pedig igyekszik jelen lenni. Igaz, jelezte, óvatosságra van szükség a pletykák elkerülése érdekében.

Máté Csaba elárulta, hogy voltak megkeresései több klubtól, akadt olyan, mellyel eljutott a személyes megbeszélésig, de megállapodás nem született.

„Kíváncsian várom, mit hoz a jövő. Azt gondolom, most már készen állok arra, hogy odaálljak egy csapat elé, márpedig ezt az első időszakban abszolút nem tudtam volna elképzelni. Türelmesnek kell lenni” – jegyezte meg Máté Csaba.

Írta a Magyar Hírlap