Matthäus szerint Alonso az ideális megoldás a Bayern München számára

MH/MTI
2024. február 27. kedd. 9:53

„Xabit nem befolyásolják a nagy nevek vagy az anyagi kérdések. Játékosként nagy sikereket ért el, és neki az számít, hogy mit épített fel, illetve kivel építette fel. Egyelőre nem látom őt másik csapat kispadján, de biztos vagyok benne, hogy a Bayern kívánságlistájának az elején áll” – fejtegette a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Sky csatorna honlapján.

A bajnoki címvédő bajor klub – amely nyolcpontos hátránnyal második a tabellán – egy hete közölte, hogy az idény végén megválik Thomas Tuchel vezetőedzőtől, akinek a másodedzője Lőw Zsolt.

„Nem ismerek a világon egy trénert sem, aki jobban illene a Bayernhez Xabi Alonsónál” – erősítette meg a világ- és Európa-bajnok Matthäus. A 150-szeres német válogatott hozzátette, ha nem sikerül a münchenieknek megszerezni a spanyol szakembert, várhatóan akkor sem olyan sztáredzők jönnének szóba, mint Jose Mourinho, Zinedine Zidane vagy Joachim Löw.

„Szerintem Sebastian Hoeness alkalmas lenne” – utalt Matthäus a klub tiszteletbeli elnökének, Uli Hoenessnek az unokaöccsére, akinek irányításával a VfB Stuttgart jelenleg a tabella harmadik helyén áll.

Írta a Magyar Hírlap