Megvan az egykor a Serie A-ban játszó támadó új csapata – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint megtalálta új csapatát az egykor a Serie A-ban éveket töltő rutinos paraguayi csatára…

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint minden jel arra mutat, hogy a szabadon igazolható paraguayi válogatott támadó, Federico Santander hamarosan egyéves szerződést fog kötni az uruguayi Nacional együttesével.

A 32 éves csatár Európában a 2010-2011-es idényben kölcsönben a francia Toulouse játékosa volt, majd második nekifutásra a dán Köbenhavn és az olasz Bologna alkalmazásában állt. Santander 2015 és 2018 között 112 mérkőzésen 48-szor volt eredményes a koppenhágai együttes színeiben, miközben két-két helyi bajnoki címet és kupát nyert csapatával. Menet közben megfordult az argentin Tigrében és 2013-tól 2015-ig ugyancsak otthonában futballozott. Santander a Serie A-ban 67 mérkőzésen tíz gólt szerzett, abból viszont nyolc találatot a legjobb idényében, a 2018-2019-es kiírásban ért el, az azt követő három szezon összesen kétszer volt eredményes. Utoljára Európában az olasz másodosztályú Reggina alkalmazásában állt, mindössze három mérkőzésen jutott szóhoz.

Santander egy évvel ezelőtt visszatért hazájába, a Guaraní futballistájaként 34 tétmérkőzésen 11 találatig jutott, melyből hatot csapata Copa Sudamericana-menetelése alkalmával regisztirált.

A szebb napokat is látott Nacional a legutóbbi uruguayi Clausurában a negyedik helyen zárt, a csapat irányítását nemrég vette át a legendás Álvaro Recoba, akitől az eredmények javulását remélik.

Santander 2010 óta 20 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, ezalatt két barátságos meccsen volt eredményes.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Megvan az egykor a Serie A-ban játszó támadó új csapata – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.