Messi vagy Maradona? Ferenc pápa meglepő választ adott

Két nappal az Aranylabda-gála után, amely során Lionel Messi nyolcadszor is megkapta a rangos díjat, a RAI1 olaszországi hírműsorának adott interjújában a Buenos Aires-i születésű Ferenc pápa nehéz kérdést kapott. Az olasz származású argentin egyházfőtől azt kérdezték, hogy Messit vagy Maradonát tartja-e minden idők legjobb labdarúgójának, mire a Szentatya némileg meglepő választ adott:

„Egy harmadik nevet mondanék: Pelé” – hangzott Ferenc pápa válasza, aki honfitársai helyett a brazilok háromszoros világbajnok focilegendáját választotta.

„Mindhárman nagyszerűek, mindannyiuknak megvan a maga különleges képessége. Jelenleg Messi nagyon jó” – tette hozzá a 86 éves egyházfő, aki röviden jellemezte is a három klasszist.

„Maradona emberként elbukott, sajnos a körülötte lévők nem segítettek rajta. Az élete rosszul végződött. Az első évben, amikor pápa lettem, eljött hozzám” – mondta Ferenc pápa Maradonáról, aki 2020 novemberében halt meg.

„Messi nagyon korrekt, ő egy úriember” – jellemezte tömören az immár nyolcszoros aranylabdást a Szentatya, majd visszaemlékezett arra, amikor Pelével találkozott.

„Közülük Pelé volt a legnagyobb úriember. Nagyon nagy szíve volt. Beszéltem vele, találkoztunk egy repülőgépen Buenos Airesben, nagyszerű embert ismerhettem meg a személyében” – méltatta Ferenc pápa a futballtörténelem egyedüli háromszoros világbajnokát, aki tavaly decemberben halt meg hosszas betegség után.

Írta a Magyar Hírlap