MLS: az idény végén befejezi az amerikaiak ikonja! – képpel

Az amerikai futball közelmúltjának egyik legmeghatározóbb alakja, Michael Bradley bejelentette, hogy az észak-amerikai profi labdarúgó liga (MLS) aktuális idényének végeztével felhagy az aktív futballal.

A 36 esztendős csupa-szív középpályás magyar idő szerint vasárnap játssza utolsó mérkőzését az Orlando City ellen, miután csapata, a Toronto FC az MLS alapszakaszát a liga leggyengébb mérlegével zárta.

Bradley bejelentésére az amerikai sportsajtó és közvélemény szinte azonnal reagált is, amely jelzi, mekkora elismerésnek örvendett hazájában a játékos.

“2004-ben írtad alá az első MLS-szerződésedet, futballoztál Európában, a válogatott csapatkapitánya voltál, majd Toronto vezéreként tripláztál 2017-ben. Michael Bradley hatása felmérhetetlen!

Köszönjük Michael amit az MLS-ért, a válogatottért és ezért a csodáaltos játékért tettél!” – fogalmazott a közösségi médiában az MLS elős embere (komisszárja) Don Garber.

Michael Bradley az Orlando elleni találkozót követően 285 MLS találkozóval (17 gól és 21 gólpassz) a háta mögött búcsúzik a ligától. Bradley európai karrierje során olyan csapatokban futballozott, mint a holland Heerenveen, a német Borussia Mönchengladbach, az angol Aston Villa, valamint az olasz Chievo Verona és AS Roma. 2015-ben az USA-ban az Év-játékosának megválasztott Bradley az amerikai válogatottba 151 alkalommal lépett pályára, két világbajnokság szerepelt a Team USA-val, amelyben legnagyobb sikereként két Arany-kupát nyert.

fociclub