Nagelsmann: A skótok és a magyarok nagyjából azonos erőt képviselnek

„A skótok nagyjából azonos erőt képviselnek, mint a magyarok, ugyanakkor a szerdai ellenfelünkön nagyobb lesz a nyomás, eredménykényszerben lesznek. Ezért arra számítok, hogy ellenünk támadóbb felfogásban lépnek majd pályára, mint a svájciak ellen tették” – mondta Julian Nagelsmann, a magyar labdarúgó-válogatott ellen készülő házigazda német csapat szövetségi kapitánya a mérkőzés helyszínén, Stuttgartban tartott sajtótájékoztatón.

Az Eb után visszavonuló Toni Kroosról azt mondta, szerinte még mindig a világ legjobb három játékosa között van, a gól-, és kulcspasszok szempontjából. „Nagyszerűen játszott a skótok ellen és reméljük, hogy szerdán is a segítségünkre lesz. Természetesen a magyarok is tisztában vannak a képességeivel, és biztos vagyok abban, hogy készülnek is rá külön, de ő van annyira rutinos, hogy megoldja ezt a feladatot” – jelentette ki a szakvezető.

Nagelsmann szerint a sikerüknek több kulcsa is lehet: „A magyarok a beadásoknál és fejjel nagyon jók, a szabadrúgásokkal pedig mindig veszélyes helyzeteket tudnak teremteni függetlenül attól, hogy melyik csatáruk van éppen a pályán. Ezért nem szabad sokat szabálytalankodnunk a tizenhatosunk környékén. A gyengeségeikbe nem akarok részletesen belemenni, de ezek között vannak olyanok, amelyek nekünk lehetőséget adnak a győzelemre”. Hozzátette, arra is felkészültek, hogy mit kell tenniük, ha ők kapják az első gólt, arról pedig, hogy tőlük milyen játékot várhatnak a szurkolók, azt mondta, „mindig az ellenfél játéka határozza meg, nekünk mit kell tennünk, vagy mit tudunk tenni a pályán”.

A szövetségi kapitány elmondta, minden játékosa egészséges és csúcsformában van, mindenki bevethető lesz a szerda esti találkozón.

A Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzést élőben, percről percre frissülő cikkben közvetítjük szerdán.

Írta a HVG

A Nagelsmann: A skótok és a magyarok nagyjából azonos erőt képviselnek bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.