Napokon belül eldőlhet Nagelsmann jövője

Megbízható német sajtóértesülések szerint eldőlni látszik, hogy a Bayern München korábbi edzőjét hozná vissza a csapat kispadjára

(Photo by Mika Volkmann/Getty Images)

A német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann ügynöke, Volker Struth a német Sky-nak elmondta, hogy a tréner jövője napokoban belül eldőlhet, miután hírbe hozták őt a Bayern Münchennel:

“Hamarosan döntés születik. Várhatóan a következő öt, hat, hét napban.”

A fiatal tréner visszatérése azért lenne pikáns, mert a bajorok egy évvel ezelőtt viharos körülmények között menesztették őt posztjáról az idény hajrája előtt. Nagelsmann 2021 júliustól 2023 márciusáig 84 mérkőzésen vezette a bajorokat, a csapat pedig 60 meccset nyert meg vele 14 döntetlen és tíz vereség mellett, a menesztése az öltözőt is megosztotta. Ráadásul a 36 éves szakember utódjának kinevezett Thomas Tuchellel gyengélkedett a csapat az előző idény végén és a mostani szezonban 11 idény után először nem nyerték meg a Bundesligát, az pedig már korábban kiderült, hogy a Chelsea korábbi mestere az idény végén távozik a posztjáról.

Nagelsmann idén tavasszal a krízisben lévő német válogatott szövetségi kapitányi posztját vállalta el, melyet a hazai rendezésű Európa-bajnokság végéig tölthet be.

A szakvezető korábban úgy nyilatkozott, már az Eb kezdete előtt szeretné tudni, hogy számolnak-e vele a jövőben, a német szövetség viszont az Eb-szereplés fényében döntene az esetleges hosszabbításról.

fociclub

A Napokon belül eldőlhet Nagelsmann jövője bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.