Nemzetközi eltiltást kapott a Barcelona és az Arsenal egykori klasszisa – sajtóhír

Holland sajtóértesülések szerint a világ egyetlen országában sem vállalhat munkát a labdarúgásban az Ajaxtól a viselkedése miatt kirúgott egykori játékos…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

voetballzone.nl beszámolója szerint a belga Royal Antwerpen kénytelen meneszteni Marc Overmarst a klub sportigazgatói posztjáról, mivel az AFC Ajax egykori igazgatója legalább egy évig nem tölthet be semmilyen pozíciót a professzionális labdarúgásban a nőkkel szemben tanúsított helytelen viselkedése miatt.

A FIFA ugyanis úgy döntött, hogy azonnali hatállyal, világszerte végrehajtják az Ajax, az Arsenal és a Barcelona korábbi szélsőjének eltiltását, amelyet tavaly év végén Hollandiában szabtak ki rá.

Overmars 2022 februárjában távozott az Ajaxtól, miután kiderült, hogy nem megfelelő hangvételű, szexuális tartalmú üzeneteket, illetve fényképeket küldött több, a klubnál dolgozó nőnek.

A holland labdarúgó-szövetség (KNVB) ezután arra kérte a FIFA-t, hogy a nemzeti felfüggesztést alakítsa át globálissá. Ugyanakkor az egykor labdarúgó fellebbezhet a döntés ellen.

Az egykor az Arsenal és a Barcelona színeiben is megforduló legendás holland támadó az elmúlt években számtalan nagyszerű üzletet kötött az Ajax számára. Például 2015-ben az ő kérésére vásárolták mindössze 170 ezer fontért André Onanát a katalánoktól, aki azóta a csapat első számú kapusa lett, piaci értéke pedig rohamosan emelkedett a doppingolás miatti eltiltásáig Valamint 1 millió euróért szerezték meg azt a Frenkie de Jongot, akit pár évvel később 86 millió euróért adtak el az FC Barcelonának.

fociclub

A Nemzetközi eltiltást kapott a Barcelona és az Arsenal egykori klasszisa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.