Nyolcfős magyar csapat szerepel az Európa Kupán október elején

A magyar ökölvívó válogatott egyik következő nemzetközi megmérettetése a montenegrói Budvában sorra kerülő Európa Kupa lesz, amely október 6-a és 15-e között zajlik majd az Adriai-tenger partján. A versenyen a felnőtt férfiak tizenhárom súlycsoportban mérhetik össze az erejüket, és a legjobbak nemcsak érmekkel, de pénzdíjakkal is távozhatnak.

Budva és a helyi szövetség elnöke, Aleksandar Klemenko nagyon sok versenyt rendezett az elmúlt években, többek között ifjúsági Európa-bajnokságot, felnőtt női Európa-bajnokságot, az Adria Gyöngye elnevezésű ifjúsági nemzetközi tornát, és egyéb eseményeket, így a szervezés magas színvonalon várható.

A verseny pénzdíjas lesz, a győztesek majd 15 ezer amerikai dollárt tehetnek zsebre, az ezüstérmesek 10, a bronzérmesek ötezret, míg a negyeddöntőben búcsúzók is számíthatnak ezer dollár pénzdíjra.

Hamid Tangribergenov csapata edzőtáborokkal készült az Európa Kupára, legjobbjaink folyamatos terhelésben vannak, a tornán résztvevők pedig már a helyszínen végzik az utolsó simításokat.

Az Európa Kupa október 6-án kezdődik a csapatok érkezésével, valamint a regisztrációkkal az Aleksandar Hotelben. Az október 7-i sorsolást követően, 8-án két programban kezdődnek a küzdelmek a budvai Mediterrán Sportközpontban, majd a döntőkre 14-én kerül sor a régi városfalnál.

Az első Európa Kupára még 2010-ben került sor az ukrajnai Harkov városában, és tizenhárom évvel később egy újabb megmérettetésre számíthatnak a legjobb európai férfi ökölvívók. 2010-ben az Európa Kupa meghívásos alapon működött, akkor Káté Gyula révén egy magyar bronzérem született.

A magyar csapat összetétele az Európa Kupán:

51kg: Bernáth Attila

54kg: Szaka István

57kg: Veres Roland

67kg: Buza Rafael

71kg: Mester Soma

75kg: Akylov Pylyp

92kg: Kiss Levente

+92kg: Felföldi László

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .