Őrült hajrá Szentestén: a Wolves legyőzte a Chelsea-t

A gól nélküli első félidőt követően a Wolverhampton nagy lendülettel kezdte a második játékrészt és öt perc múlva, Pablo Sarabia szöglete után Mario Lemina a londoniak ötöséről – állva – fejelhetett a Chelsea kapujába, 1-0.

A folytatásban a Chelsea ugyan jóval többet birtokolta a labdát, ám nem sikerült egyenlítenie a vendégcsapatnak, és annak ellenére, hogy egy alkalommal Toti a gólvonalról vágta ki Christopher Nkunku lövését, igazából gyors kontráinak köszönhetően a Wolves állt valamivel közelebb az újabb gólhoz.

Végül aztán úgy alakult, hogy a 11 perces ráadásban mindkét csapat betalált: előbb azt hihettük, hogy a 86. percben csereként beszálló Matt Doherty révén a Wolves eldöntötte a három pont sorsát a 93. percben, 2-0, ám három perccel később jött Nkunku és visszaállította az egygólos különbséget. A hátralévő percekben pedig már hiába próbálkozott az újabb gólszerzéssel a Chelsea, végül pont nélkül zárta az ünnepi kirándulást, 2-1.

Angol Premier League – 18. FORDULÓ
Wolverhampton Wanderers–Chelsea 2–1 (Lemina 51., Doherty 90+3., ill. Nkunku 90+6.)

A vasárnapi meccs után mindkét csapat 22 ponttal áll, a Chelsea a 10., míg a Wolverhampton Wanderers 11. helyet foglalja el.

Írta a Magyar Hírlap