Párizs 2024: nem rendeznek döntőt a birkózó kvalifikációs tornákon

2023. november 14. kedd. 22:42

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) bejelentette, hogy új lebonyolítási rendszert vezetnek be, amely szerint nem rendeznek majd döntőt a jövő évi birkózó olimpiai kvalifikációs tornákon.

Az UWW a honlapján számolt be az új lebonyolításról, mely szerint a világranglista alapján minden súlycsoportban a legjobb négy birkózót emelik ki a sorsolásnál, és a kontinentális kvalifikációkon a döntők mellett vigaszági mérkőzéseket sem rendeznek.

Az április 4. és 7. között Bakuban sorra kerülő európai viadal délelőtti programjában a selejtezőktől a negyeddöntőkig mennek majd a küzdelmek, este pedig az elődöntőket rendezik, melyek a párizsi kvótákról döntenek majd – itt súlycsoportonként csak két indulási jogot osztanak.

Az isztambuli világkvalifikáción, május 9-12. között azonban megrendezik a bronzmérkőzéseket, melynek győztesei küzdenek majd meg egymással a kategória harmadik olimpiai kvótájáért. A világkvalifikációs torna kétnapos lesz, és a vigaszági meccsekre is sor kerül, ezen a versenyen mindkét nap be kell mérlegelniük a versenyzőknek.

Írta a Magyar Hírlap