Pingpong-show az utazási kiállításon

A Magyar Asztalitenisz Szövetség képviseletében Nátrán Roland elnök beszélt az Utazás 2019 kiállításon az érdeklődőknek az áprilisban Budapesten rendezendő asztalitenisz-világbajnokságról.

„Az utazási kiállítás egy olyan fontos terep, ahol a magyar és külföldi érdeklődők információt tudnak szerezni a potenciális programjaikról. Mi nagyon reméljük, hogy április második felére semmi mást nem terveznek, csak a budapesti asztalitenisz-világbajnokságot” – mondta Nátrán Roland a Hungexpo A jelű pavilonjában, amely két hónap múlva, április 21. és 28. között a pingpong-vb-nek ad otthont.

„Ez a hatalmas csarnok, ahol most állunk, mintegy száz beütő-, illetve versenyasztalnak ad majd helyt, és egy másik hatalmas csarnokban lesznek felállítva az úgynevezett centerasztalok egy ötezres lelátó közepén. Most már méregetjük a helyszínt, hogy vajon hogy fog kinézni asztalokkal ez a szép csarnok.”

Magyarország idén négy sportágban is világbajnokságot rendez, és bár az úszás nincs ezek között, a csütörtöki eseményen Kovács Ágnes is jelen volt.

„Néhány hete lettem a 2019-es év kulturális és turisztikai nagykövete – adott magyarázatot a részvételére mellúszó olimpiai bajnokunk. – Nagyon örültem ennek, mert budapesti lakos vagyok, itt születtem és majdnem mindig itt is éltem, úgyhogy nagyon szeretem a fővárosunkat. Úgy gondolom, kiváltságos dolog sportolóként képviselni, ráadásul egy olyan évben, amikor Európában a sport fővárosa. Hobbiszinten tudok pingpongozni, nagyon szeretem, és a kisfiam is eljátszogat, tetszik neki. Nekem tehát ez inkább egy hobbi, de szívesen elnézem, ahogy a profi szintű versenyzők űzik.”

A sportág és a világbajnokság népszerűsítése a csütörtöki sajtótájékoztatóval nem ért véget az utazási kiállításon. Február 23-án, szombat 13 órától a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standjánál Nátrán Roland az M4 Sport műsorvezetőjével beszélget a vb-ről, a szervezési feladatokról, majd bemutatja a torna kabaláját. Szó lesz a jegyértékesítésről, az igénybe vehető kedvezményekről is.

A standnál felállított asztalon a korosztályos válogatottak tehetségei, valamint Faházi János és a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor által alkotott aranycsapat tartanak bemutatót. A világbajnok trió a 40 évvel ezelőtt elért phenjani diadaláról mesél majd.

A mostani válogatottak edzői arról számolnak be, hogy legjobbjaink hogyan állnak a vb-felkészülést illetően, míg Lajtai Kristóf, a vb versenyigazgatója a nemzetközi szereplőkről, a korábbi tapasztalatokról beszél.

Aki teheti, szombaton látogasson el az utazási kiállításra, és keresse fel a BFTK standját!

The post Pingpong-show az utazási kiállításon appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .