PL: a West Ham United veszi kölcsön a Manchester City mellőzött játékosát! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United együttese mindenben megegyezett a Manchester City gárdájával Kalvin Phillips kölcsönvételével kapcsolatban.

(Photo by Filip Filipovic/Getty Images)

Régóta köztudott, hogy a Manchester City gárdája kész megválni mellőzött középpályásától, Kalvin Phillipstől. A középpályás tavaly nyáron 49 millió euró ellenében távozott a Leeds Unitedtől és tette át a székhelyét Manchesterbe. A 28 éves játékos első szezonja nem sikerült túl jól Manchesterben, mivel sérülések is hátráltatták, illetve Pep Guardiola sem adott sok lehetőséget számára a bizonyításra. Phillips kapcsán már a nyáron számos pletyka napvilágot látott a távozását illetően, de ő akkor még maradni akart Manchesterben, hogy megküzdjön a helyéért. A középpályás helyzete viszont azóta sem változott, és Guardiola annak ellenére sem szavaz bizalmat neki, hogy ebben a csapatrészben történt a legnagyobb változás a keretet tekintve az előző szezonhoz képest. Így a hírek szerint maga Phillips is távozni szeretne, hogy máshol több játéklehetőséghez jutva biztosítsa a helyét Gareth Southgate Eb-keretében. A hírek szerint a West Ham United gárdája fog mentőövet dobni Phillips számára, ugyanis a “Kalapácsosok” megegyeztek a Cityvel a középpályás kölcsönvételéről. A források alapján a West Ham a szezon végéig fogja kölcsönvenni a 28 esztendős futballistát, a megállapodás pedig egy vásárlási opciót is fog tartalmazni a londoni klub számára. A beszámolók szerint a hivatalos bejelentésre még ezen a héten sor fog kerülni a csapatok részéről.

Kalvin Phillips a Manchester City színeiben eddig 31 mérkőzésen kapott lehetőséget, összesen 911 percet tölthetett a pályán, ez idő alatt pedig 1 gólt szerzett. Szerződése 2028 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 28 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A PL: a West Ham United veszi kölcsön a Manchester City mellőzött játékosát! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.