PSG. Mbappé elmondta, nem döntött még a jövőjéről

A Francia Szuperkupa megnyerése után nyilatkozott jövőjéről, a Paris Saint-Germain fiatal francia támadója, Kylian Mbappé.

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Getty Images)

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé azt mondja, még nem döntött a jövőjéről, annak ellenére, hogy a Real Madrid régóta tartó érdeklődése közepette a PSG-s szerződésének utolsó hat hónapjába lépett.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Real Madrid újabb kísérletet tesz a 25 éves játékos leigazolására a francia klubtól, és határidőt adott a csatárnak, hogy eldöntse, akar-e hozzájuk csatlakozni a nyáron.

A francia válogatott játékos kezdőként lépett pályára és gólt szerzett csapata szerdai, Toulouse elleni 2-0-s győzelem során a Francia Szuperkupa döntőjében, és a mérkőzés után elmondta, hogy még nem döntött, hol futballozik a következő szezonban.

“Nem, még nem döntöttem a jövőmről, mivel nagyon-nagyon motivált vagyok az idei évre. Ez most nagyon fontos. Ahogy mondtam, címeket kell nyernünk, és egyet már megszereztünk. Még nem döntöttem a jövőmről. Nem hoztam döntést. Az elnökkel kötött nyári megállapodás értelmében, bárhogy is döntök, minden felet megvédünk. A jövőm jelenleg másodlagos. 2022-ben májusig nem tudtam, hogy mit csináljak. Nem tudok erről semmit. Május vége volt 2022-ben, mert májusig nem tudtam. Ha tudom, hogy mit akarok csinálni, akkor nem hagynám, hogy a döntés elhúzódjon. Semmi értelme nem lenne. Ahogy mondtam a legfontosabb dolog, hogy címeket nyerjek ebben a szezonban. Senki sem beszél a helyzetemről a klubon belül, és ez nem sok embert érdekel. Az számít, hogy segíthetek a csapatnak címeket nyerni”

– nyilatkozta a francia támadó.

A Real Madrid úgy véli, tanultak a 2022 nyarán elkövetett hibákból, amikor úgy gondolták, hogy leigazolhatják a franciát, aki ehelyett a PSG-vel állapodott meg új szerződésről. A La Liga-csapat világossá tette a 25 éves játékos számára, hogy ha csatlakozni akar hozzájuk, akkor január közepéig kell döntenie. A Real Madridnál néhányan elárulva érezték magukat, amikor 2022 májusában Mbappe a PSG-vel való hosszabbítás mellett döntött. Ennek ellenére a két fél közötti kapcsolat soha nem szűnt meg teljesen.

2023 augusztusában megállapodás született Mbappé és a párizsi klub elnöke, Nasszer Al-Khelaifi között, amelynek értelmében Mbappé a klubnál maradt ugye, de nem hosszabbította meg a szerződését, és nem kapta meg azt a hűségbónuszt sem, amely a 2023. július 31. után is a klubnál maradása után járt volna neki.

fociclub

A PSG. Mbappé elmondta, nem döntött még a jövőjéről bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.