PSG: új kapus lesz az első nyári érkezője a párizsiaknak! – sajtóhír

Egybehangzó beszámolók szerint a Paris Saint-Germain együttesénél folytatja tovább pályafutását az orosz kapus, Matvey Safonov.

A 25 esztendős, orosz válogatott hálóőr eddigi pályafutását nevelő egyesületénél, a Kuban Krasznodar csapatánál töltötte. Safonov 175 találkozón védte szeretett klubja kapuját, most viszont, azok után, hogy csapatkapitányként a tavasszal szerződést hosszabbított, a mégis a távozás mellett döntött.

Fabrizio Romano szerint a PSG bónuszokkal együtt mintegy 20 millió eurót fizet ki az orosz klub számlájára. A Párizsiak azok után, hogy mind a Krasznodarral, mind a kapussal megegyeztek, 2029 nyaráig szerződtetik Safonovot, aki Párizsban minden bizonnyal a távozó Keylor Navas helyére érkezik, átvéve a második számú kapus szerepkörét.

A Transfermarkt által 18 millió euróra taksált Matvey Safonov Párizsba-szerződése kapcsán mindenképp érdemes használni a ‘meglepő’ kifejezést: amióta Oroszország és Ukrajna ugyanis háborúzik egymással, az orosz sportolók külföldre, főleg az Európai Uniói tagállamainak valamelyikébe történő szerződése valóban igazi kuriózumnak számít.

fociclub

A PSG: új kapus lesz az első nyári érkezője a párizsiaknak! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.