Real Madrid: brazil középhátvéd érkezhet januárban! – sajtóhír

A madridi As című sportnapilap beszámolója szerint a Real Madrid januárban az orosz Zenit középhátvédjével, Robert Renannal erősíthet.

Mint ismert, Éder Militao elhúzódó sérülése, majd David Alaba pár nappal ezelőtti kiesése miatt a blancók nem jelenleg nem állnak túl jól opciókkal a középhátvéd poszton, amelynek következtében a madridiak új játékost szerződtethetnek a téli átigazolási időszak alatt.

Az As beszámolója szerint nem feltétlenül euró-tízmilliókba kerülő igazolásra kell gondolni, sokkal inkább egy megfontoltabb, a jövőnek is szóló transzferre. Így kerültet képbe az a Robert Renan, aki 2023 januárjában került a brazil Corinthians együttesétől Szentpétervárra, ráadásul bal lábas belső védő – Utóbbira Alaba kiesése miatt, vagy az osztrák játékos alternatívájaként nagy szüksége lehet a csapatnak.

A 20 esztendős brazil játékos szerződtetését nagyban megkönnyítheti a Real Madrid közismerten jelentős ‘brazil-kapcsolata’, Juni Calafat, aki már Corinthians játékosaként is ajánlotta Renant a blancók figyelmébe, és azóta is rendre jelentéseket készített a fiatal játékosról.

Az As szerint a brazil játékos Madridba költözése egy fél éves kölcsönszerződés, majd egy jövőben vásárlási opció keretein belül is megtörténhet. Mindez azért is számít a legvalószínűbb opciónak, mivel dél-amerikai játékosoknál gyakran előfordul az, ami Robert Renan esetében is: a Zenit csupán a hátvéd játékjogának a felét birtokolja, a maradék részen a Corinthians; Renan nevelőegyesülete, a Novorizontino; valamint a játékos és ügynökei osztozkodnak.

As az beszámolójában azt is kiemeli, hogy Robert Renan Madridba kerülését az Európai Unió országainak Oroszországgal szembeni jelen rossz kapcsolata azért alapvetően nehezítheti, hiszen számos szabályozás csak bonyolultabbá teszi az orosz klubokkal való üzletkötést.

fociclub

A Real Madrid: brazil középhátvéd érkezhet januárban! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.