Riquelme megválasztásával új korszak kezdődött a Boca Juniorsnál

Ahogyan arról beszámoltunk, a Boca Juniors új elnökének az argentin klub egykori legendás játékosát választották meg…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Jorge Ameal leköszönése után a Boca Juniors múlt vasárnap tartotta meg az elnökválasztást a La Bombonerában. Az egyesület új elnköe pedig az eddig alelnökként tevékenyedő Juan Román Riquelme lett, aki annak idején aktív játékosként is erősítette a csapatot.

Az egykori zseniális képességű irányító a választásokon a korábbi államelnököt, Mauricio Macrit előzte meg. A szavazáson több mint 43 ezer klubtag vett részt.

“Az erő az, hogy a nép akar téged” – hirdette Riquelme a kampány során.

A 45 éves sportvezető előzetes kampányában szerepelt a La Bombonera bővítése, amely a tervek szerint a jelenleginél nagyobb alapterületet foglalhat el és több néző befogadására lesz alkalmas, de egyelőre a stadion felújításának bürokratikus akadályai is vannak. Riquelme emellett még nagyobb hangsúlyt fektetne az utánpótlásnevelésre, szeretné ha minél több saját nevelésű játékos alkotná az első csapatot – ennek kezdeti eredményét már az idei Libertadores-kupa-szereplés alkalmával is láthattuk.

Továbbá az alelnökből lett elnök tervei közt szerepel, hogy Edinson Cavani után újabb rutinos játékosokat csábítson a Bocához. A hírek szerint Arturo Vidal és Éver Banega is közel áll hozzá, hogy az arany-kékekhez szerződjön – utóbbi korábban már erősítette a csapatot.

Jorge Almirón távozása után a Boca Juniorsnak továbbra sincs főállású vezetőedzője. Minden azon múlt, hogy ki nyeri az elnökválasztást. Mivel Riquelme lett az elnök, egybehangzó híresztelések szerint az általa támogatott Diego Martínez lesz az új tréner, aki az elmúlt fél évben az Huracánt irányította, és már el is köszönt az együttestől. A 45 esztendős tréner az elmúlt hónapokban 23 meccsen irányította a Globót, melyet a körülményekhez képest magabiztosan tartott bent az első osztályban. Az azelőtt a Tigrét az élvonalba vezető szakember az aktív pályafutása befejezése után 2014-ben a Boca utánpótlásában kezdett edzősködni, így ismerős a klub háza táján.

A Xeneize kétségtelenül egy gyengébb esztendőn van túl, mert bár a Libertadores-kupában döntőt játszott, mindkét idei bajnoki kiírásban gyengélkedett. Az arany-kékek a Liga Profesionalt nagy hajrával a hetedik helyen zárták, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei során a 14 csapatot tömörítő csoportban ugyancsak hetedikek lettek, mellyel nem jutottak be a playoffba. Ezáltal a jövőévi Libertadores-kupáról is lemaradtak, tíz év után újra csak a második számú sorozatban, a Copa Sudamericanában indulhatnak.

Riquelme annak idején 1996 és 2002, valamint 2007 és 2014 között erősítette játékosként a Bocát. A két megszakítás alatt többek közt öt argentin bajnoki címet és három Libertadores-kupát nyert az együttessel. A kiváló képességű klasszikus irányító Európában a Barcelona és a Villarreal színeiben is kipróbálhatta magát, majd 2015-ben nevelőcsapatától, az Argentinos Juniorstól vonult vissza. Az elmúlt években a Boca vezérkarában dolgozott, mostani kinevezését megelőzően alelnök volt.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Riquelme megválasztásával új korszak kezdődött a Boca Juniorsnál bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.