Sárközy Emléktorna: az újoncgólok sem segítettek, szoros vereség Ukrajnától

MH/MTI
2023. november 9. csütörtök. 23:07

A 35 éves, két elit vb-n is szerepelt Szirányi Bence 150. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, de ő a tornán csak ezen az összecsapáson lép jégre.

A két gárda legutóbb áprilisban, a vb-felkészülés kezdetén, Miskolcon találkozott: mindkétszer az ukránok győztek.
Nemes már az ötödik percben megszerezte első felnőtt válogatottbeli gólját, lövését az ukrán kapus, Bohdan Djacsenko takarás miatt nem láthatta. Varga sem akart tőle elmaradni, a 14. percben emberelőnyben kapásból bombázott a kapuba. Hadobás Zétény már a második gólpasszát adta az estén. A szünet előtt a védelem Olekszij Voronáról feledkezett meg, aki a bal felső sarokba lőve szépített.

A fordulást követően felpörögtek a vendégek, emberelőnybe kerültek, ám a védőzónából kiemelt korongra Horváth Bálint csapott le, és nem hibázott. Három perc múlva Ihor Merezsko közelről lőtte be a lecsorgó pakkot. Amikor ismét létszámfölénybe kerültek a hazaiak, Varga emelt a jobb felső sarokba. Ezzel duplázott, Lövei pedig megszerezte első pontját. Schlekmann Márk kiállítása alatt Vorona tört a kapu elé, és Horváth Dominik lábvédői között a kapuba csúsztatta a korongot.

A harmadik harmad elején kimaradt egy vendégszóló, majd több helyzet is, de hazai kapus remekül védett. Terbócs István is kiléphetett, de ő sem talált be. Aztán három és fél perccel az alapidő vége előtt a tavaly Újpesten is megfordult Olekszandr Pereszunko maradt üresen a kapu előtt, és egyenlített. Bő egy percre rá Vladiszlav Kucevics a kapu mellől kapott passzt, és kapásból megszerezte az ukránok győztes gólját.
A magyarok háromszor is két góllal vezettek, de a hajrában elkövetett nagy védelmi hibák miatt vereséget szenvedtek.

Sárközy Tamás Emléktorna, 1. forduló:
Ukrajna–Magyarország 5–4 (1-2, 2-2, 2-0)

gól: Vorona (19., 38.), Merezsko (30.), Pereszunko (57.), Kucevics (58.), illetve Nemes (5.), Varga (14., 35.), Horváth B. (27.)

Korábban: Olaszország–Szlovénia 1–0 (0-0, 0-0, 1-0)

A további program:
péntek:
Szlovénia–Ukrajna 15.00
Magyarország–Olaszország 18.30
szombat:
Olaszország–Ukrajna 13.30
Magyarország–Szlovénia 17.00

Írta a Magyar Hírlap