Sikeres debreceni “versenyhétvége”

A Húsvét előtti csütörtök-pénteki napokon, 2024. március 28-29-én került sor az Országúti Kerékpár Diákolimpia, valamint a Hajdú Kupa és a Főnix Kupa kerékpárversenyekre Debrecenben, a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület rendezésében.

A csütörtöki Diákolimpiára az ország valamennyi szegletéből érkeztek tanulók, 300 feletti nevezőszámot hozott a verseny, ahol valamennyi (összesen 24) kategória értékelésre került. A szél próbára tette a kicsiket és nagyobbakat egyaránt, a Debrecen-Bocskaikert melletti 354. sz. országúton kijelölt pályán. Korcsoporttól függően 4, 6 illetve 10 km időfutam döntött a helyezésekről.

2024csü28márEgész napORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS DIÁKOLIMPIADebrecen – BocskaikertSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Akkreditált

A csütörtöki nap délutánján a Hajdú Kupa mezőnyversenyeivel folytatódott a rendezvények sora. Négy futamban, 10, 19, 38 illetve 76 km-es távokon indulhattak a résztvevők. 130 fő feletti létszámot hozott az idei verseny, valamennyi utánpótlás kategória képviseltette magát. A hazai pályán versenyző DSI kerékpárosai 7 dobogós hellyel végül a legsikeresebb csapatként zárta a napot.

2024csü28márEgész napHAJDÚ KUPAMEZŐNYVERSENYDebrecen – BocskaikertSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Akkreditált

Március 29-én pénteken ragyogó napsütéses idő fogadta a 2024. évi Főnix Kupa résztvevőit a Debrecen-Pallag melletti VeloParkban. Az előző napi viharos időhöz képest igazán kellemes időben zajlottak a versenyek. A hivatalos szám, a kritérium után kiegészítő versenyekre, a tavaly már sikeresen bevezetett scratch és eliminációs futamokra is sor került. 4-4 rajt volt a kritériumban, a scratchben és az eliminációban is: elsőként az U11, WU13, U13, WU15 versenye, majd az U15, WU17 rajtja, ezután az U17, WU19, WElit, végül az U19, U23 versenye következett. A kritériumon kategóriánkénti 1-3. értékelés, a kiegészítő számokban csak abszolút értékelés történt. A kritérium U19 / U23 futamán az abszolút első 6 helyezett pénzdíjban is részesült. A hazai pályán versenyző DSI a WU15 és U17 kategóriákat abszolút uralta, U19-ben a Kőbánya Cycling Team-et kell kiemelni, míg U15-ben az MTB Sopron – SMAFC versenyzői mutattak komoly fölényt.

2024pén29márEgész napFŐNIX KUPAMKSZ Liga Kupa 2. forduló – KRITÉRIUMDebrecen – VeloparkSzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

Magyar Kerékpáros Szövetség