Sorban állnak az angol csapatok a Fluminense fiatal alapemberéért – sajtóhír

A dél-amerikai sajtó biztosra veszi, hogy a Libertadores-kupa-győztes Fluminense üdvössége hamarosan Európába fog igazolni…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A TyC Sports megerősítette, hogy a Liverpool korábbi érdeklődése után az Arsenal és a Fulham is megfigyelőket küldött a Libertadores-kupa múlt hétvégi döntőjére a győztes Fluminense tehetséges brazil középpályása, André feltérképezése érdekében.

A 21 éves védekező középpályás gyermekkorától a Flu akadémiáján nevelkedett, 2020 óta pedig fiatal kora ellenére már 162 mérkőzésen lépett pályára az első csapat színeiben. André egy darabig csak beugró szerepet töltött be, azonban Fernando Diniz irányítása alatt az elmúlt két évben a csapat nélkülözhetetlen tagjává vált. A labdabiztos középpályás a 2022-es bajnoki idényben 34 mérkőzésen lépett pályára és a tavalyi esztendős során összesen 61 tétmeccsen lépett pályára a csapat színeiben, míg 2023-ban 25 bajnoki mellett többek közt csapata összes, mind a 13 mérkőzésén szerepelt a Libertadores-kupában.

“Vigyázz magadra örökre. Nem csak ma vagy bajnok, hanem minden egyes nap. Bármerre mész, tudnod kell, hogy bajnok vagy” – mondta neki edzője, miközben könnyezve ölelgették egymást múlt szombaton a Libertadores-kupa-döntő lefújása után.

A beszámolók szerint a Liverpool a közelmúltban egy 29 millió eurós ajánlatot tett a játékosért, melyet a riói klub elutasított.

fociclub