Sport: A Mainz szerződést bontott egy háborús posztja miatt Anwar El Ghazival

A 28 éves játékost október 17-én előbb felfüggesztette a Bundesliga-klub, arra hivatkozva, hogy a posztjában képviselt álláspont nem tolerálható a klub számára. Noha e hét hétfőn feloldották a felfüggesztést, pénteken mégis bejelentették az azonnali szerződésbontást.

A holland focista olyan véleményt fogalmazott meg az izraeli-palesztin háborúról, amelyet a klub vezetése nem tolerált.

A holland szélső, Anwar El Ghazi szerződését azonnali hatállyal felbontotta a Mainz egy, a játékos által a közösségi médiában publikált, majd később törölt poszt miatt – írja a BBC.
Az ominózus posztot a Daily Mail közzétette, abban többek között azt hangoztatja El Ghazi, hogy ami Gázában folyik, az nem háború, hanem népirtás, amelynek során „az egyik oldal” – amelyiket dollár milliárdokkal pénzelnek és amelynek nukleáris fegyvere van – mesterséges intelligencia által készített fotókkal terjeszt a másikról hamis információkat, a közösségi média cenzúrázza az egyik oldal tartalmait, de a másikét nem.
El Ghazi a nyáron ingyen érkezett a Mainz csapatába, és ebben a szezonban eddig három mérkőzésen lépett pályára. A 28 éves szélső korábban a PSV Eindhoven, az Aston Villa, a Lille és az Ajax játékosa volt, a holland válogatottban kétszer lépett pályára.

Írta a HVG