Sport: A megdöbbent utasok végignézték, ahogyan a Sevilla csapata felmasírozik a gépükre és elrepül vele

Az ügyben fogyasztóvédelmi vizsgálat indult.

A légitársaság azóta nyilvánosan bocsánatot kért: „Az Air Nostrum mélységesen sajnálja a Vigóból Madridba tartó járat utasait ért kellemetlenségeket, amelyek kizárólag a cégünk sajnálatos hibájából adódtak” – írták.
A légitársaság alternatív utazási lehetőséget sem ajánlott fel, az ügyben fogyasztóvédelmi vizsgálat indult.

A szombat esti, Celta Vigo elleni idegenbeli 1–1-es döntetlent követően a Sevilla csapata az Air Nostrum légitársaságnak az eredetileg Madridba készülő gépére szállt fel és repült haza Sevillába, mindezt a Madridba készülő utasok felháborodása közepette – számolt be a Faro de Vigo.

(Nyitóképünkön Sevilla-focisták láthatók. Fotó: AFP / Vladimir Simicek)
Az X-en (korábbi Twitter) az egyik utas azt írta: „Hihetetlen. Még mindig a reptéren vagyunk, és nem tudjuk, hogy lophatta el a Sevilla a gépünket. Banánköztársaság.”
A portál szerint a madridi járatra váró utasok már a focisták feltűnése előtt is türelmetlenek voltak, ugyanis a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nyolcvan percet csúszott a gép indulása. A pórul járt utasoknak végül alternatív utazási lehetőséget sem ajánlottak fel, csak kártérítési igénylőlapokat osztottak szét közöttük.
„A következő héten minden utassal felvesszük a kapcsolatot, hogy kárpótoljuk őket az okozott kellemetlenségekért” – tették hozzá.

Írta a HVG