Sport: Elrabolt focistatársa cipőjét is magával hozta az izraeli válogatott kapitánya Felcsútra

A válogatott futballistáinak sajtótájékoztatójára a csapatkapitány, Eli Dasa egy elrabolt focista bal cipőjét is magával vitte. „Ez a srác a Gázai övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza. Köszönöm” – mondta.

Izrael magyarországi nagykövete szerint a pálya kiválasztásában sok szempontot vettek figyelembe. „Okkal játszunk itt. Azért kell itt pályára lépnünk, mert a többi csapat nem akar Izraelbe utazni, hiszen az országunk sajnos háborúban áll. A helyszín kiválasztásában nagyon sok szempontot vettünk figyelembe, különös tekintettel a biztonságra. Mindenekelőtt az izraeli sportolóknak jó tapasztalataik vannak Magyarországról, a sportlétesítmények kiválóak, a magyarok pedig mindig magas színvonalon rendeznek meg hasonló eseményeket” – mondta Yacov Hadas-Handelsman, az RTL-nek.
Izrael 1994-ben csatlakozott az Európai Labdarúgó-szövetséghez, eddig még nem sikerült kijutnia az Eb-re. Ahogyan a hvg.hu is beszámolt róla, szerdán Izrael labdarúgó-válogatottja a felcsúti Pancho Arénában játszik Svájccal Európa-bajnoki selejtezőt. Az izraeli–palesztin háború miatt Izraelben minden sporteseményt felfüggesztettek, a válogatott pedig most először lép pályára az általuk választott „hazai pályán”.
Eli Dasa azt mondta, ez minden, ami maradt társából, akit a Gázai övezetben tartanak fogva.

Írta a HVG

A Sport: Elrabolt focistatársa cipőjét is magával hozta az izraeli válogatott kapitánya Felcsútra bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.