Sport: Kolumbiai emberrablók fogságában van Luis Díaz édesapja

A futballista édesanyját órákkal később elengedték, az édesapja azonban továbbra is a rablók kezében van. Az emberrablást a Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű félkatonai szervezet követte el. Vasárnap késő este hozzátették, a szabadon bocsátás tervei nehezebben fognak megvalósulni a kormány biztonsági erőinek a térségben való folyamatos jelenléte miatt.

A Nemzeti Felszabadító Hadsereg legújabb nyilatkozatában azt közölte, írja a SkyNews, hogy csak akkor engedi szabadon a válogatott apját, ha a kormányerők elhagyják a térséget. Ha a művelet folytatódik, a szabadon bocsátás is késni fog, és „növekedni fognak a kockázatok”, mondták.
Október 28-án szombaton fényes nappal rábolták el a Liverpool kolumbiai támadójának, Luis Díaznak a szüleit a kolumbiai Barrancas tartományból. A szülőket fegyveres motorosok vitték ismeretlen helyre.

Vasárnap lépett először pályára a Liverpool futballistája, mióta édesapját elrabolták. Már több mint egy hete nem engedik szabadon.

A Premier League sztárja vasárnap este lépett először pályára az emberrablás óta, csereként állt be a Luton Town elleni 1-1-es döntetlen alkalmával. A gólszerzést követően a szélső felemelte a mezét, hogy felfedje a „libertad para papa”, azaz „szabadságot az apámnak” feliratot.

© Byline / Source / Credit

Írta a HVG