Sport: Marozsán megelőzte Fucsovicsot a férfi teniszezők világranglistáján

Fucsovics 2020 óta először nem a legjobb magyar játékos.

A 24 éves Marozsán – aki a múlt héten a nyitókörben kiesett Hongkongban – egy helyet rontva a 65. a legfrissebb rangsorban, a 69. Fucsovics viszont tíz helyet csúszott le azáltal, hogy Brisbane-ben nem nyert meccset. A magyar szövetség tájékoztatása szerint utóbbi 2020 óta először nem a legjobb magyar játékos, abban az évben ugyanis március 2. és augusztus 31. között Balázs Attila birtokolta a címet. Igaz, akkor az ATP hat hónapra befagyasztotta a világranglistát a koronavírus-járvány miatt.
(Nyitóképünkön Marozsán Fábián látható. Fotó: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Marozsán hétfőn a 37 éves francia Gael Monfilst legyőzve bejutott a nyolcaddöntőbe az aucklandi keménypályás férfi tenisztornán. A magyarra a 16 között még keményebb ellenfél vár az első helyen kiemelt amerikai Ben Shelton személyében, aki 16. a világranglistán.
Ami a február 2-3-án Tatabányán rendezendő, németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő keret többi tagját illeti, Piros Zsombor a 127., Valkusz Máté a 214., Fajta Péter az 560., míg Füle Mátyás az 578. helyen áll a világranglistán.
Marozsán Fábián megelőzte Fucsovics Mártont, így pályafutása során először ő a legjobb magyar a férfi teniszezők világranglistáján.
A nőknél a 2022-es záráskor még három magyar szerepelt a legjobb 100-ban Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna személyében. Tavaly év végén már egyikük sem volt tagja a közvetlen elitnek, jelenleg pedig Bondár csak a 118., Gálfi a 139., Udvardy pedig a 159. Őket a 300-on kívülről visszakapaszkodott Babos Tímea követi (178.). A további Billie Jean King Kupa-válogatott teniszezők közül Stollár Fanny a 264., Jani Réka a 344., Tóth Amarissa az 500., Szabanin Natália a 618., míg Nagy Adrienn a 692.

Írta a HVG

A Sport: Marozsán megelőzte Fucsovicsot a férfi teniszezők világranglistáján bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.