Sport: Posztjában a palesztinokat támogatta, ezért felbontotta a holland focistája szerződését a Mainz

A 28 éves játékost október 17-én függesztette fel a Bundesliga-klub, és noha hétfőn feloldották a felfüggesztést, pénteken mégis bejelentették az azonnali szerződésbontást, a közösségi médiában tett posztjaira hivatkozva.

A holland szélső, Anwar El Ghazi szerződését azonnali hatállyal felbontotta a Mainz, miután a játékos palesztinpárti bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán – írja a BBC.
Majd hozzátette: „A megélhetésem elvesztése semmi ahhoz a pokolhoz képest, amelyet Gázában az ártatlan és kiszolgáltatott emberekre szabadítanak #stopthekilling”.
„Állj ki azért, ami helyes! Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egyedül maradsz” – írta El Ghazi a közösségi médiában a klub döntése után.
El Ghazi a nyáron ingyen érkezett a Mainz csapatába, és ebben a szezonban eddig három mérkőzésen lépett pályára. A 28 éves szélső korábban a PSV Eindhoven, az Aston Villa, a Lille és az Ajax játékosa volt, a holland válogatottban kétszer lépett pályára.
Az Instagram-oldalán többek közt azt írta, hogy elítéli minden ártatlan civil meggyilkolását Palesztinában és Izraelben, együttérez a konfliktus ártatlan áldozataival, és elkötelezett a békés közel-keleti régió mellett.
Többek közt azt írta, hogy elítéli minden ártatlan civil meggyilkolását Palesztinában és Izraelben, együttérez a konfliktus ártatlan áldozataival, és elkötelezett a békés közel-keleti régió mellett.

A Mainz hétfőn még azt közölte, hogy a játékos visszatérhet az edzésekre és meccsekre a klub értékeinek betartása iránti elkötelezettségére és a megbánására tekintettel – foglalta össze a Telex. Szerintük El Ghazi elhatárolódott az Instagram-fiókján közzétett bejegyzésétől, és megbánta a poszt közzétételét, amit egyébként pár perccel később törölt is. A Mainz szerint El Ghazi bejegyzése „olyan módon foglalt állást a közel-keleti konfliktusról, amit nem tolerálhat a klub.” A német fociklub stadionját a zsidó alapító tagjáról, Eugen Salomonról nevezték el, aki 1942-ben halt meg a holokausztban.

Írta a HVG