Sport: Váratlanul meghalt Dárdai Pál klubjának elnöke

A Hertha vezetőedzője Dárdai Pál, aki a negyedik berlini időszakát tölti. A magyar tréner még játékosként 1997 és 2011 között 297 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, majd évekig volt az utánpótlás edzője, végül 2015-ben kinevezték az első csapat élére. 2019 tavaszán megváltak tőle, de 2021-ben ismét visszatért a csapathoz. Az az időszak nem tartott sokáig, az év végén újfent elköszöntek tőle, hogy aztán 2023 áprilisában harmadszor is kinevezzék.

A Hertha BSC iránti szenvedélye az 1990-es évek elején kezdődött. 1998-ban társalapítója volt a Harlekins Berlin nevű ultracsoportnak, majd vezetője és társalapítója volt számos szurkolói kezdeményezésnek. Többször előfordult vele, hogy kitiltották a stadionból.
A Herhtha a délelőtti órákban kapta a hírt, hogy a mindössze 43 éves sportvezető, aki 2022 nyara óta töltötte be az elnöki tisztséget, váratlanul elhunyt.
Meghalt a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában, a Bundesliga 2-ben szereplő Hertha BSC elnöke, Kay Bernstein – adta hírül a klub a közösségi oldalán.
Bernstein az Érchegységben (németül Erzgebirge) született, később Drezdában, majd Berlinben élt. 1998-tól villanyszerelőnek tanult, majd ipari gépészként dolgozott. 2004-ben a Radio Energy-nél gyakornokoskodott, ahol egészen 2010-ig volt. Utolsó éveiben rendezvényszervezőként dolgozott, majd 2010 májusában saját vállalkozásba kezdett.
Kay Bernstein, a klub korábbi vezérszurkolója 43 éves volt.
„Az egész klub és annak személyzete megdöbbent a szomorú hír hallatán. A Hertha család együtt gyászol Kay hozzátartozóival és szeretteivel ebben a nehéz időszakban” – olvasható az együttes közleményében.A klub elnökének a 2021/22-es Bundesliga-szezon osztályozó mérkőzése után választották meg – némi meglepetésre –, ahol végül a Hamburger SV ellen sikerült bebiztosítani a bennmaradást. A hosszú ideje hivatalban lévő Werner Gegenbauert váltotta, aki lemondott.

Írta a HVG

A Sport: Váratlanul meghalt Dárdai Pál klubjának elnöke bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.