Sport: Visszajött a két gólos hátrányból a magyar válogatott, de még nem jutott ki az Eb-re

Ezek után nem volt meglepő, hogy a szünetben kettőt cserélt Marco Rossi, érkezett Styles és Nagy Zsolt, Szoboszlai közelebb került a kapuhoz – és máris jobban nézett ki a csapat. Felgyorsult a játék, mindkét szél aktívvá vált, többször megdolgoztatták Zubast a magyarok. A litvánok a szögleteket jól védekezték le, Vargának nem sok teret hagyva. Sallai beindulásai azonban veszélyesek voltak, és egy ilyen előzte meg a szépítést: a 67. percben a litván kapus buktatta a magyar támadót, a büntetőt pedig Szoboszlai biztosan értékesítette.

Fokozta a nyomást a magyar csapat, a litvánok már szinte csak a bekkelésre figyeltek, és sokáig jól is oldották ezt meg – volt, hogy egymás után kétszer is blokkoltak. A 82. percben viszont sikerült egyenlíteni: Szoboszlai szögletét Varga fejelte be remek mozdulattal.
A magyar válogatott kezdő tizenegye csupán egy helyen változott a Szerbia elleni győztes meccshez képest, Szoboszlai Dominik került hátrébb egy sorral, és Gazdag Dániel játszott Styles Callum helyett. A játék azonban nyomokban sem emlékeztetett a szombatira az első félidőben: a csapat idegesen, körülményesen és sok hibával futballozott. Ez pedig nem fért bele a litvánok ellen sem, akik még az utolsó szalmaszálba próbáltak belekapaszkodni a továbbjutáshoz. Ők szervezetten és lendületesen játszottak, és megérdemelten szerezték meg a vezetést, majd dupláztak rá. A 20. percben Cervych a bal szélen lódult meg, majd két magyar között befelé húzott, és jobbal a hosszú sarokba tekert. Bő negyedórával később Syrvis növelte az előnyt fejjel, Kerkezt megelőzve – a szerbek után ismét szögletből kapott gólt a magyar válogatott, ami megmutatta, hogy Orban mennyire hiányzik.
A másik oldalon Sallainak volt egy veszélyes lövése, ami elkerülte a kaput, de a többi támadótól nem volt értékelhető próbálkozás 45 perc alatt.
Pocsék első félidőt játszottak a magyarok Kaunasban, csak árnyéka volt szombati önmagának. De visszajött, és egyenlíteni tudott.

Mivel a szerbek is győzelemre álltak a csoport másik meccsén, a magyaroknak is nyerniük kellett a biztos továbbjutáshoz, ennek érdekében állt be Ádám és Bolla is. Érkeztek a labdák a litván kapu elé, de újabb gól már nem született, a válogatott 2-2-re végzett Kaunasban. Ezzel továbbra is vezeti a selejtezőcsoportot, de az Eb-részvételért még Bulgária vagy Montenegró ellen kell legalább egy pont.

Írta a HVG