Szabadidősport – Új lendülettel a Mozgás Évében!

Készül az aktív életmód stratégia – hangzott el a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) kétnapos siófoki konferenciáján. Az eseményt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár nyitotta meg, egyben bejelentette: sportszakemberek, szakértők és orvosok bevonásával a Mozgás Évéhez kapcsolódva, kidolgozás alatt van az a stratégia, amely minél több magyart hozzásegít a rendszeres mozgáshoz, és ezáltal az egészséges életmódhoz.

Előadást tartott többek között Németh Balázs is. A tavalyi, hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója beszámolt a vb-t előkészítő szervezésről, és a Magyarország legnagyobb sporteseményét felvezető Hétköznapi Hős program sikerességéről is.

A konferencián sportszervezők, sportvezetők vettek részt a szabadidősport területéről, akik nemcsak beszélnek a mozgásról, hanem maguk is sokat tesznek egészségükért. Az esemény második napjának reggelén többek között egy 8 kilométeres Balaton-parti futással indult a program.

A SZEOSZ 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy minél fejlettebbé tegyék a hazai szabadidősportos rendezvényeket. Az akkori 27 alapító taglétszám mára közel 100-ra emelkedett, egyre erősebb érdekközösséget alkotva.