Szarvas Alexandra döntetlennel mutatkozott be

MH/ MTI
2024. április 5. péntek. 22:37

A szegedi mérkőzésen végig nagy fölényben futballozott a magyar együttes, amely rendre már saját térfelén letámadta a riválisát. Csak idő kérdése volt, mikor sikerül vezetést szerezni, ezt sokáig a vendégek kapusa akadályozta meg bravúros védéseivel, egy ízben pedig a jobb kapufa mentett helyette Zeller Dóra lövésénél. Közvetlenül a szünet előtt az addig remeklő azeri hálóőr nagyot hibázott, így a bal oldalról befelé törő Csiszár Henrietta rövid sarokra tartó lövése utat talált a kapuba.

A térfélcserét követően is nagy fölényben volt a magyar csapat, de már jóval kevésbé volt veszélyes kapura. Az ellenfél csak elvétve lépte át a félpályát, azonban egy ilyen támadás végén büntetőhöz jutott, s abból egyenlített. A hajrában rohamoztak a magyarok, gólt viszont nem sikerült szerezniük, így be kellett érniük az egy ponttal.

Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, így a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A júliusig tartó csoportküzdelmek után a négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutóra még egy párharc vár – immár a részvételért.

Női Eb-selejtező, B divízió, 1. csoport:
Magyarország-Azerbajdzsán 1–1 (1–0)
———————————–
gól: Csiszár (44.), illetve Jafarzade (74., 11-esből)

Írta a Magyar Hírlap