Szaúd-Arábia: a hétvégén bejelentheti új edzőjét az Al-Ittihad! – sajtóhír

Mint arról mi is beszámoltunk, a szaúdi sztárcsapat új vezetőedzője Marcelo Gallardo lehet. A 47 esztendős argentin tréner és az Al-Ittihad között egybehangzó hírek szerint a végső fázisában járnak az egyeztetések.

Ahogyan a neves transzfer-guru, Fabrizio Romano is fogalmazott, az argentin River Plate korábbi ikonikus trénerének szaúdi szerződéséről már csak az aláírás hiányzik, amit a felek akár már a hétvégén pótolhatnak.

Minden arra utaló jel szerint valóban a dél-amerikai futball egyik, ha nem a legnagyobb tekintélyű trénere veszi tehát át az Al-Ittihad irányítását a menesztett Nuno Espirito Santotól.

Marcelo Gallardo azon kevés ismert és egyben elsimert argentin edzők egyike, aki még nem dolgozott a dél-amerikai kontinensen túl. Az edzői munkásságát 2011 nyarán az uruguayi Nacionalnál kezdő, majd 2014 nyara és 2022 decembere között 424 tétmérkőzésen át irányította a legendás River Plate együttesét.
Gallardo a Nacionalnál uruguayi bajnoki címet nyert, a Riverrel pedig lényegében mindent: 2 Libertadoras-kupát; 1 Copa Sudamericanát; 3 Recopa Sudamericanát; 3 Argentin-kupát; 2 Argentin Szuperkupát; 1 argentin bajnoki címet; 1 alkalommal pedig az argentin Trofeo de Campeones sorozatban is révbe ért a patinás csapattal.

(Borítókép: Photo by Abdul Ghani Bashir Issa/MB Media/Getty Images)

fociclub

A Szaúd-Arábia: a hétvégén bejelentheti új edzőjét az Al-Ittihad! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.