Szaúd-Arábia: az Al-Ittihad szerződtetné a korábbi spanyol szövetségi kapitányt! – satóhír

Spanyolországi beszámolók is megerősítik, hogy a Nuno Espirito Santot pár apja menesztő, edzőt kereső Al-Ittihad együttesénél Julen Lopetegui neve is a jelöltek között szerepel.

A spanyol futball szakírója, a szakmában igen hitelesnek számító Guillem Blaague is beszámolt arról, hogy a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers együttesétől a nyáron önként távozó 57 esztendős szakember neve a szaúdiak listáján szerepel.

Mint azt Balague is említi, a korábbi spanyol szövetségi kapitány célja, hogy TOP-futballban dolgozzon, különösen szeretne újra, megfelelő körülmények között az angol bajnokságban dolgozni, így Lopetegui jelenleg kivár az adódó lehetőségeket illetően.

Egy hivatalos szaúdi megkeresés, a Kaim Benzemát is foglalkoztató Al-Ittihadtól minden bizonnyal ‘kecsegtető’ anyagi lehetőségeket tartalmazna, amely, mint Guillem Balague is fogalmaz, bizony nem lenne meglepő, ha gondolkodóba ejtené Lopeteguit.

Mint ismert, az Al-Ittihad egészen pontosan november 7-én menesztette Nuno Espirito Santot, a hivatalos közlemény szerint a csapata gyengébb eredményei miatt, míg mások szerint a portugál tréner Karim Benzemával történő összetűzése(i) miatt.

(Borítókép: Photo by Malcolm Couzens/Getty Images)

fociclub