Szerelemfutball – Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc közösen mutatták be a felcsúti fociról szóló könyvet

A miniszterelnök lózungokat pufogtatott, Mészáros meg állta a számlát.

Múlt nélkül nincs jövője a magyar futballnak

– ezt az örök érvényű lózungot sütötte el Orbán Viktor kedden este Felcsúton, ahol bemutatták Zsohár Melinda és Oláh János Szerelemfoci című kiadványát. Mivel a cím alapján biztos, hogy nem találná ki, eláruljuk: ebben a kiadványban az MTI tudósítása szerint „a felcsúti labdarúgás százéves történetét” foglalták össze.

Orbán kiemelte, hogy „a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára is általános tanulságokat fogalmaz meg”. Majd azzal folytatta: „ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét”, sőt, azt is mondta, hogy „a magyar futball régi dicsőségét is az tartja meg, hogy van jelenje és jövője”.

MTI/Koszticsák Szilárd

Az i-re a pontot pedig azzal tette fel, hogy kiemelte: „sohasem lehet tudni, hogy miből lesz a cserebogár”, hiszen az alapításkor még Felcsúton sem gondolták, hogy a most Eb-re készülő válogatott keretébe olyan játékost is sikerült delegálni, akik korábban megfordultak Felcsúton.

Az eseményen ott volt Mészáros Lőrinc is, mosolygott is egyet a miniszterelnökkel a kamerába, de az MTI nem idéz tőle beszámolójában. Annyit azonban leírtak, hogy a kiadványhoz való kutatást ő finanszírozta.

A bemutatóról Orbán Viktor is megosztott egy videót a Facebook-oldalán:

Írta a HVG

A Szerelemfutball – Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc közösen mutatták be a felcsúti fociról szóló könyvet bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.