Szilágyi Áron: Akár több is lehetett volna ebben a versenyben

MH/MTI
2024. január 15. hétfő. 9:12

Az éremnek mindig szoktam örülni, ez most sincs másképp. Viszont azt sajnálom, hogy az elődöntőben a fiatalos lendületével felülkerekedett rajtam az amerikai srác, mert úgy éreztem, a félidőig a kezemben tudom tartani az asszót. Jól vívtam, de aztán ő magára talált, nekem pedig erre nem volt válaszom” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a Vasas klasszisa, majd hozzátette, úgy érzi, egész nap jól ment neki a vívás, egy-egy asszóban ugyan harcolnia kellett, de jó döntéseket hozott.

Szilágyi megerősítette, hogy az egész szezont a párizsi játékokra építették fel, így minden verseny az ötkarikás felkészülésről szól és arról, hogy visszacsatolást kapjanak, hol tartanak. Ebből a szempontból – folytatta – nagyon fontos tapasztalatokkal lett gazdagabb Tuniszban, emellett világranglistapontokat is gyűjtött, „ami a rangsorolás szempontjából nem utolsó”.
„Harmincnégy éves lettem, így nem várhatom, hogy velem egykorú ellenfelekkel vívjak folyamatosan. Jönnek fel a fiatalok, ráadásul ezt a srácot, Colin Heathcockot, aki megnyerte a versenyt, ismerjük már. Nyert két junior világbajnokságot, ott van már az amerikai válogatott csapatban, úgyhogy igazából vártuk is tőle, hogy mikor mutatja meg igazán a tudását” – értékelt a világ- és Európa-bajnok kardozó, aki úgy véli, szélesedik a mezőny, mivel olyan nemzetek képviselői is ott vannak a legjobbak között, amelyekre eddig nem volt jellemző, így a tunéziaiak, az egyiptomiak vagy a törökök is jól szerepelnek, az irániakra, a dél-koreaiakra és az amerikaiakra pedig már fel sem kapják a fejüket.

„Már rég nem csak az európai vívókról vagy arról a klasszikus pár nemzetről szól ez a sportág, amely meghatározta évtizedeken keresztül a vívást” – folytatta.

A magyar férfi kardválogatott ötkarikás esélyeit illetően úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy nagy hatással lenne a csapat teljesítményére, hogy egyéniben ki, hogy szerepel.
„Nekünk az a feladatunk, hogy összeálljunk és jól megvívjuk a világkupaversenyeket, illetve majd az olimpiát is. Nem azoknak a csapatoknak osztogatják az érmeket világbajnokságon vagy olimpián, amelyeknek előrébb vannak a vívóik a világranglistán, vagy szebb eredményeik vannak, hanem azoknak, akik jobban vívják meg a csapatversenyeket. Mi erre készülünk és szerencsére ebben nagy rutinunk is van” – tette hozzá.

Írta a Magyar Hírlap