Szoboszlai Dominik múltjáról meghökkentő felvételek kerültek elő

Pár évvel ezelőtt készült egy kétrészes dokumentumfilm, ami a Sport Televízión került adásba, mikor Szoboszlai eligazolt első igazán jelentős klubcsapatához Ausztriába. Egészen elképesztő, hogy honnan jött ez a fiú, és azóta csak még tovább jutott, pedig a Salzburghoz való leigazolásnak is óriási hírértéke volt már akkor. Amit akkor még csak sejtett az ország, az ma már bizonyosságot nyert – számolt be a Promotions.

„Ez nem nagyon szerencse, mert én hároméves korom óta minden egyes nap felkeltem és elmentem edzeni. Tehát ezért tenni kell, akkor még a szerencse is melléd áll, hogy ha már arról beszélünk, hogy Izland ellen a kapufám nem kifele hanem befele pattant. Mert ezért megdolgoztál” – hangzik el Szoboszlaitól a dokumentumfilm egyik filmrészletében, és már ki is szúrhatjuk, ahogy a kisgyerek Szoboszlai több alkalommal is egy kupát szorongat, hiszen a kezdeti sikerek már a legkisebb korban megmutatkoztak. Szoboszlai gyerekkoráról alig-alig léteznek nyilvános videófelvételek, de a dokumentumfilmben több vágóképen is láthatjuk játszani a fiút.

A Szoboszlai Dominik – Egy átigazolás története a kezdetektől veszi fel a fonalat, és edzők, szakemberek, családtagok beszélnek róla, hogy milyen rögös út vezetett addig a csillogásig, ami most körbelengi a világ jelenlegi legdrágább magyar focistáját. Salzburgi edzője például rögtön azzal kezdi a válaszadást, hogy Szoboszlai egykori ellenfelére, David Beckhamre emlékezteti őt, de Szoboszlai még Beckhamnél is jobb lehet – írták.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap