Szvitacs Alexa három érmet nyert a para-asztalitenisz-vk-n

MH/MTI
2023. november 13. hétfő. 11:11

A Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) tájékoztatása szerint a Saint-Quentin-en-Yvelines-ben rendezett tornán fontos világranglistapontokat lehetett szerezni a paralimpiai kvótáért zajló versenyfutásban és kifejezetten erős, 37 ország sportolóit felvonultató mezőny gyűlt össze, benne a kínai csapattal.

A versenyen négy magyar szerepelt, közülük a paralimpiai bronzérmes Szvitacs volt a legjobb, aki egyéniben a csoportkörben többek között az aktuális Ázsia-bajnok kínai Mao Csing-tient is legyőzte és a fináléig menetelt, amelyben nem bírt a paralimpiai bajnok, ugyancsak kínai Hsziung Kuj-jennel. Női párosban a román Ioana-Monica Tepeleával az oldalán jutott döntőbe, ott szintén a kínai Mao Csing-tien, Liu Meng duót viszont már nem tudták legyőzni.

Vegyes párosban Csonka András volt Szivtacs partnere, akivel a negyeddöntőben sikerült legyőznie egy kínai kettőst, az elődöntőben aztán egy másik kínai pár, a Csao Ji-csing, Huang Vej-csuan duó felülmúlta a magyar párost.

A többi magyar közül Arlóy Zsófia egyéniben a negyeddöntőig jutott, Csonka férfi egyesben a legjobb 16 között búcsúzott, míg Urlauber Ádám nem jutott tovább a csoportjából.

Írta a Magyar Hírlap