Takács Zsombor nyerte a GP Podbrezová junior versenyét

Zólyombrézó (Podbrezová) adott otthont a szlovák cyclo-cross kupa második fordulójának. A kerekesek egy 2690 méter hosszú nyomvonalon küzdöttek, amely lényegében egy focipálya és egy kisebb erdős rész kereszteződéseként vezetett.

Hasonlóan az első viadalhoz, ezúttal is számos magyar bringás mérettette meg magát már a korosztályos futamokban is. A tizenhárom éven aluli lányok rajtjában Lasánszki Sára (Kis-Galya KSE) az előkelő hetedik helyen ért célba, míg a fiúknál Bánfai Olivér (Superior Racing Team) ötödik, Kovács Béla (DSI Cycling Team) hetedik, Szilasi Dániel (Superior Racing Team) kilencedik, Laczkó Olivér (Superior Racing Team) pedig tizedik lett.

Az U17-es fiúknál Berencsi Benedek (Superior Racing Team) remek versenyzéssel ért oda a dobogó harmadik fokára.

A junior fiúk versenyét hatalmas fölénnyel, bő egy perc előnnyel nyerte meg Takács Zsombor (Superior Racing Team), aki ezzel újabb harminc UCI világranglista pontot gyűjtött, de a magyarok közül Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) is remek helyen érkezett, ő kilencedik lett, amiért két pont járt.

Az aktuális világranglistán is remekül állnak a magyar juniorok: Takács Zsombor 120 ponttal a 3., Vas Barnabás pedig 97 ponttal a 9.

EREDMÉNY

Grand Prix Podbrezova 2023 – Men Elite (C2)

Grand Prix Podbrezova 2023 – Women Elite (C2)

Grand Prix Podbrezova 2023 – Men Junior (CJ)

Magyar Kerékpáros Szövetség