Tatán készült a világbajnokságra a kick-box válogatott

Ötnapos edzőtábort tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség a jövő heti portugáliai világbajnokság előtt. A  Tatai Olimpiai Központban lebonyolított táborban a sportág küzdelmi szakágainak legjobb felnőtt és veterán sportolói vettek részt, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert versenyzők.

A tatai komplexumban a küzdősport hét szabályrendszere közül a tatamin félerős technikákat alkalmazó pointfighting, light-contact és kick-light, valamint a ringben kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szakágakban a világbajnoki kvalifikációt kiharcolt kick-boxosok vettek részt. A formagyakorlatosok külön készülnek a jövő hétfőtől szombatig a portugáliai Albufeirában sorra kerülő vb-re, ahol 78 ország közel 1500 versenyzője méreti majd meg magát. 

Jól sikerült a tábor, amihez a helyszín szellemisége is hozzájárult – mondta a válogatott egyik edzője, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok Dancsó Zoltán. 

“Jó volt viszajönnöm ismét Tatára. Emlékszem, hogy annakidején versenyzőként milyen nagy megtiszteltetés volt, hogy Tatán készülhetek, ahol a fantasztikus eredményeket elért olimpikonok. Hogy ugyanabban a szobában lakhatok, ahol ők laktak, és ugyanabban a teremben edzhetek, mint ők. Most pedig ott tarthattam edzést a válogatottnak. A Tatai Olimpiai Központ nyújt egy ilyen felemelő érrzést, és szerintem ezt most is átérezték a versenyzők, és ennek is szerepe volt abban, hogy jó hangulat alakult ki és közben kemény munka folyt” – mesélte a korábbi legendás kick-boxos. 

A szakágvezetők a különböző szabályrendszerek küzdőstílusának és felkészülési igényeinek megfelelően hangolták össze és tartották meg az edzéseket. Így aztán külön dolgoztak a pointfightingosok, a másik két tatamis szakág és a ringesek pedig részben közösen gyakoroltak. 

A sportolók között ott volt a szaúd-arábiai Rijádban október végén a Küzdősportok Világjátékán pointfightingban aranyérmet nyert Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea. Közülük Fésű nagy feladatra vállalkozik Portugáliában: a pointfighting mellett a másik két tatamis szakágban, light-contactban és kick-lightban is éremre tör a vb-n. 

“Mindenki ráhangolódott a világbajnokságra és várja az indulást. A folytatásban a sportolók otthon, a klubjukban végzik el az utolsó simításokat” – közölte Dancsó Zoltán, aki kitért az – Olasz Attilával párban – általa irányított light-contact és kick-light válogatottra is.  

“Remek kis fiatal csapat kovácsolódott össze, akik jó formában vannak és éhesek a sikerre. Jó szereplést várunk tőlük, hiszen közülük többen, Mezei Nikolett, Szmolek Emánuel, Fésű Lajos és Száraz Gergő, fiatal koruk ellenére már voltak világbajnokok, és Portugáliába újabb aranyérem reményében utaznak.”

A tatai táborban meglátogatta a válogatottat Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, aki buzdító beszédet mondott mind a versenyzőknek, mind pedig a szakágak vezetőinek.