Távozhat posztjáról az argentin válogatott szövetségi kapitánya

Az argentin válogatott 1-0-s győzelmet aratott Brazília ellen a legutóbbi vb-selejtezőjén, azonban a világbajnoki címvédő válogatott szövetségi kapitánya sokkoló nyilatkozatot tett a meccs után…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a brazilok elleni győztes meccs után kilátásba helyezte a posztról való távozását:

“Itt az ideje, hogy megálljunk és átgondoljuk a helyzetet. Ezek a játékosok sokat adtak nekem, és sokat kell gondolkodnom azon, hogy mit fogok kezdeni a jövőmmel. Egyelőre nem búcsúzom, de nagyon magasra tettük a lécet, melynek eléréshez minden energiára szükség van. Nehéz folytatni ezen a szinten, ideje gondolkozni. A csapatnak olyan edzőre van szüksége, akiben megvan az ehhez szükséges maximális energia. Át kell gondolnom, hogy hogyan tovább…”

A csapathoz a legközelebbi forrásnak tekinthető újságíró, Gastón Edul információi szerint Scaloninak az argentin szövetséggel (vélhetően Claudio “Chiqui” Tapia elnökkel) adódhatott nézeteltérése, amely kételyeket ébresztett benne.

Scaloni a meccs után a stábja tagjait egy közös fotóra invitálta a Maracana Stadion gyepére, melyet kitett a közösségi oldalán és sokan egyfajta búcsúképnek gondolják. Ugyanakkor a játékosoknak egyelőre az öltözőben nem mondott semmit. A labdarúgók természetesen a maradását szeretnék, és igyekezni fognak meggyőzni róla a trénert, a végső döntés azonban a kapitányé.

“Ugyanannyit tudok róla, mint ti. Sokan nem jöttek be a meccs után az öltözőbe, vagy gyorsan mentek tovább, nem ültünk össze, így nem mondott semmit. Bizonyára beszélgetni fogunk vele a jövőjéről” – mondta el az újságíróknak a győztes gólt szerző Nicolás Otamendi.

A 45 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 67 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 46 találkozót megnyert 15 döntetlen és hat vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig. Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

Az argentin válogatott a mostani dél-amerikai vb-selejtezősorozatot hatból öt győzelemmel vezeti.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Távozhat posztjáról az argentin válogatott szövetségi kapitánya bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.