Tiszagyenda adott otthont a KSI Kupának

Ez évben május 18-án adott otthont Tiszagyenda a 47. KSI kupának, mely egyben a 6. Magyar Kerékpáros Szövetség liga futama is volt. Rekord létszámú kerekes nevezett összes korcsoportban 115-en álltak rajthoz. Nemzetközi esemény lett, két külföldi csapat is megtisztelt minket, a BK Rijeka (CRO) és Szerbiából is érkeztek kerekesek.

Szombat délelőtt az alsóbb korosztályok körpályás versenyen mérték össze tudásokat, négy korcsoportban. Délután került sor a nagyok versenyére. Hat korosztály két mezőnyre lett osztva, az U17 a hölgyekkel és a Master 3. korcsoporttal egy mezőnyben két kört teljesített, a hölgyek közt a leggyorsabbnak Borissza Johanna bizonyult a Green Riders Cycling Teamből. A nagy mezőny három kört teljesített,  118 kilométert, megtisztelt minket Magyarország két legjelentősebb csapata a Karcag Cycling és a bejegyzet Epronex – Hungary Cycling Team is. A  60 fős mezőny óriási tempót diktált, de végül az abszolút győztes ifjúsági korcsoportos Pakot András Gusztáv a Kőbánya Cycling Team lett.

A verseny szervezője a Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület Kerékpáros Szakosztálya volt.  Támogatók a Magyar Kerékpáros Szövetség, Tiszagyenda önkormányzata, egyéni adományozók és cégek.

EREDMÉNY

2024szo18májEgész nap47. KSI KupaMKSZ Liga Kupa 6. fordulóTiszagyenda – Polgármesteri HivatalSzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

Magyar Kerékpáros Szövetség