Torna: Liberecben versenyeznek a fiatalok

Csütörtöktől-szombatig tartják meg Liberecben az Olimpiai reménységek versenyét, amelyen természetesen a magyar tornászok is szerepelnek, több junior vb-induló is ott lesz.

Az év utolsó jelentős nemzetközi utánpótlás viadalát, az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) Liberecben rendezik meg, csütörtöktől-szombatig. A megmérettetésen több olyan magyar tornász is szerepel, aki a júniusi győri junior világbajnokságon is a szerekhez lépett. A fiúknál hat versenyző mutatkozik be, a junior vb-n is csapattag Bátori Szabolcs (KSI SE) és Dobrovitz Ádám (KSI SE), továbbá Juhász Balázs (BHSE), Márkus Sebestyén (BHSE), Molnár Botond (KSI SE) és Závory Szilárd (KSI SE). A lányoknál a szintén vb-induló Szujó Hanna (TC Békéscsaba) és Szilágyi Nikolett (UTE), továbbá a vb-tartalék Szmirnov Anna (MTK-Budapest) és Nerhof Anett (UTE), Barlabás Anna (UTE) és Giczi Boglárka (Postás SE) alkotja a csapatot. A versenykiírás szerint csütörtökön a fiúk, pénteken a lányok késő estig tartó összetett versenyét rendezik, amellyel egyben selejteznek a szerenkénti döntőkre is, továbbá ezeken a napokon csapateredményeket is hirdetnek. A finálékat a zárónapon, szombaton tartják.

Puskás Jenő, férfi szakmai igazgató: Az ORV-t az utánpótlás szempontjából egy felkészülési versenynek tekintjük, amellyel már a jövő évi ifi Eb-re tréningezzük a fiatalokat. Bár Balázs Krisztián nem indul, igyekeztünk olyan utánpótláskorú versenyzőket indítani, akik keveset versenyeznek vagy a jövő évi versenyekhez több felkészülésre van szükségük.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Sok sérülés volt az utóbbi időben, így a legjobb tornászunk, a dunaújvárosi Mayer Gréta nem tud indulni, míg klubtársa, Makovits Mirtill sem. Így az elvárásaink is szerényebbek, most Szujó Hannától várunk jó eredményt összetettben, Szilágyi Nikolettől pedig gerendán

The post Torna: Liberecben versenyeznek a fiatalok appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .