Törökország-Grúzia: 2-1 – kövesse élőben a hvg.hu-n!

Cikkünk folyamatosan frissül.

A mérkőzést jókora verekedés előzte meg, a stadionban egymásnak mentek a török és grúz drukkerek.

A balhét azonban a mérkőzés kezdetére sikerült megfékezni, amikor a csapatok kifutottak a gyepre, már viszonylagos nyugalom volt a lelátón. Törökország kezdett lendületesebben, már a második percben hatalmas helyzet maradt ki, miután Samet Akaydin egy hosszú íveléssel próbálkozott. Másfél perccel később Arda Güler próbálkozott beadással, de ő sem tudott pontosan ívelni. Güler a Real Madridban játszik, de egyelőre nem sikerült beverekednie magát a sztárokkal tűzdelt kezdőcsapatba.

Az ötödik percben élénkült meg először a grúz csapat, Chakvetadze próbált helyzetbe kerülni, a török védelem viszont elhárította a próbálkozást. Másodpercekkel később már a törökök rúghattak szögletet, Calhanoglu jól is ívelt, Ayhan rontotta el a fejest a grúz kapu előtt. Calhanoglu a hetedik percben próbálkozott egy távoli lövéssel, de hiába, nem jött neki össze a gól.

A tizedik percben Ayhan bombázott hatalmasat a kapura, nem a grúz védőkön múlott, hogy nem lett gól. Hatalmas lövés volt, de csak a jobb kapufát találta telibe. Az első pár perc óvatoskodása után a tizedik perc után beindult a meccs: a grúzok is támadtak, mattot kapott a török védelem, Mekvabishvili lőtt hatalmasat, Günok azonban védeni tudott.

Alberto PIZZOLI / AFP

A 14. percben Yildiz kapott nagy passzt, Mamardashvili azonban hárítani tudott. Három perccel később megismétlődött a mintázat, Mamardashvili simán lehúzta Calhanoglu labdáját. A 18. percben ismét a grúzok próbálkoztak, Kvaratskhelia beadása viszont nem volt túl veszélyes. Calhanoglu a 21. percben is megpróbált kapura szúrni egy labdát, de lövése egyszerűen túl gyenge volt ahhoz, hogy Mamardashvili hibázzon.

26. perc: 1-0 Törökországnak! Müldür lőtt hatalmas gólt. A grúz védelem gyakorlatilag elé fejelte ki a labdát, ő pedig tökéletesen találta el.

Gólöröm

INA FASSBENDER / AFP

27. perc: újabb gól Törökországnak, de ez les volt, nem adta meg a játékvezető. Yildaz belógott, pedig ez sem lett volna kis találat. A török válogatott perceken belül másodjára futotta át a grúz csapatot úgy, mintha a fehér mezesek ott sem lettek volna.

A 32. percben Grúzia egyenlít! Mikautadze talált be, jó passzt kapott jobbról, a rövid sarokba tudott azonnal lőni, hatalmas mázlija volt, hogy elment a kapus mellett a labda.

Gólöröm a grúzoknál.

OZAN KOSE / AFP

Az első sárgát török játékos kapta: Bardakci rántotta vissza az egyik grúz játékost. Másodpercekkel később majdnem jött a második grúz gól, a védelem az utolsó pillanatban tisztázott Mikautadze elől. Szerencséjük volt, mert Günok kapus rosszul mozdult ki, nem rajta múlott, hogy nem kaptak gólt.

A negyvenedik percben egy szabadrúgás után nyílt nagy esély a török válogatott előtt, azonban Calhanoglu lövését blokkolták a grúzok. Kadioglu megpróbálkozott egy negyven méteres lövéssel is, de ez nagyon gyenge volt, a kapunak közelébe sem ért a labda.

A bíró mindössze egy percet hosszabbított a meccs első félidejének végén, nincs is miért többet, rendkívül pörgős, jó meccset láthatunk. A félidő vége már nem tartogatott nagy izgalmakat, csupán Yilmaz ívelt a grúz kapu elé, a kapus azonban simán lehúzta. Akaydint rúgta meg csúnyán az egyik grúz védő, de tudta folytatni a játékot.

A második félidőt a török válogatott kezdte jobban: Yilmaz lőtt az ötösön belülről, de Mamardashvili elkapta a labdát. De a grúzok sem nyugodtak bele a döntetlenbe, a 49. percben Tsitaishvili próbálkozott lövéssel, Günok védett nagyot.

Egy perccel később Müldür rúgott alá Kvaratskheliának, utána pedig még ő reklamált a bírónál, nagy szerencséjére megúszta lap nélkül.

Füstölnek a szurkolók

KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Az 51. percben Mikautadze kapott remek labdát a török ötösön belül, fordulni azonban a kapu felé a védők miatt már nem tudott. Az 56. percben Kvirkvelia kapott egy sárgát, Arda Gülert buktatta néhány másodperccel korábban, de Ayhant is megtaposta. Az így kiharcolt szabadrúgásból Calhanoglu rúgott majdnem egy hatalmas gólt, de csak majdnem, Mamardashvili szépen védett. Öt perccel később megint ő próbálkozott egy kapáslövéssel. Alig-alig sikerült feltörniük a törököknek a grúz védelmet, így inkább távoli lövésekkel próbálkoztak.

Kvaratskhelia egy ígéretes támadóroham végén próbált lőni, de túl hosszú labdát kapott, becsúszással is alig érte el, helyezni a labdát már nem is tudta.

2-1, Törökország ismét gólt szerez! Arda Güler távolról eresztett meg egy hatalmas lövést, be is talált Mamardashvili kapujába.

Kükcü lőhetett volna a 69. percben újabb török gólt, de túl röviden kapta, nem tudott jól belerúgni a labdába. Egy perccel később Kochorashvili a felső lécet lőtte meg, mintegy jelezve, hogy ebből a meccsből egyelőre a grúz csapat sem szállt ki, folyamatosan próbálnak gólt szerezni, visszanyomni a törököket saját kapujuk elé.

A török kezdőcsapat:

A grúz kezdő:

Írta a HVG

A Törökország-Grúzia: 2-1 – kövesse élőben a hvg.hu-n! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.